Alu ramki
Moderator: Moderator
Ok thx za info
nie wiedziałem że jest tak prosto 
200SX RS13 CA18DET T25 + 2 cale przelot
Wywalony ABS
Wywalony środek:)
Wywalony ABS
Wywalony środek:)
-
wolak240sx
- Stały gość

- Kontakt:
Ja chyba też tak zrobię bo na serio super to wygląda Takie dyskretne ale eleganckie:)
[ Dodano: Pią Kwi 14, 06 22:03 ]
Ale odnośnie tego podświetlenia to możesz tak bardziej po normalnemu
napisać jakich diod użyłeś??
[ Dodano: Pią Kwi 14, 06 22:03 ]
Ale odnośnie tego podświetlenia to możesz tak bardziej po normalnemu
Tak jak napisałem,musisz szukać diód z płaskimi głowkami,które rozpraszają światło bo zwykła dioda świeci punktowo.A jeśli nie chcesz sie bawić w miniaturyzacje i przylutowywać pod lupa rezystorków to szukaj diód pod 12V . Ja wykorzystałem diodki które mi zostały z podświetlenia jeszcze w poprzedniej furze.
Szukaj na allegro!!!
Szukaj na allegro!!!
Joe Satriani-Strange Beautiful Music...
-
wolak240sx
- Stały gość

- Kontakt:
Jako że temat troche zszedł na podświetlenie deski itp. Pytanie do tych którzy rozbierali deske, jaki typ żarówek jest w desce ? Drugie pytanie to czy ktoś wie jak się dostać w miare szybko
i nie łamiąc żadnych zaczepów do oświetlenia kontroli ogrzewania i przełączników od awaryjnych, przeciwmgielnych - ogólnie tych pod wokół kierownicy
bo u mnie sporo żarówek sie wypaliło i trzeba wymienić.
Przełączniki ogrzewania szyby,awaryjnych itd...dostajesz sie do nich odkrecając cały ten plastik wokół zegarów (od spodu dwie śroby trzymające kolumne kierownicy-bedzie latwiej sie dostac do calej reszty) wtedy spokojnie wyjmujesz te przelaczniki.Jesli chodzi o ogrzewanie zdejmujesz ramke ta ktora idzie az przy lewarku zmiany biegow i wtedy juz prosta droga,4 srobki wogol konsoli ogrzewania i ready,pzdr
Joe Satriani-Strange Beautiful Music...
- clicker200sx
- Stały gość

- Kontakt:
nie trzeba, wystarczy ze zdejmiesz oslone z kolumny kierowniczej opuscisz ja na dol i odkrecisz plastytkowy panel.bazabaza pisze:podłącze sie do tematu bo nie chce zakładać nowego a na forum nie znalazłem odpowiedzi
czy montując inne tarcze trzeba rozbierać całą deskę czy da sie wyjąć same zegary
Jeszcze raz pozwolę sobie zapytać: Czy ktoś wie jakiego typu żarówki są w panelu ogrzewania i w przyciskach obok kierownicy ?? Jeśli ktoś nie wie jakiego typu ale widział jak wyglądają to może któryś z tych tąd ? http://www.allegro.pl/show_user_auction ... gr_id=4140
wyciagnij ten przycisk i sobie zobacz. wystarczy go pociagnac. tam sa takie nietypowepascalek pisze:Jeszcze raz pozwolę sobie zapytać: Czy ktoś wie jakiego typu żarówki są w panelu ogrzewania i w przyciskach obok kierownicy ?? Jeśli ktoś nie wie jakiego typu ale widział jak wyglądają to może któryś z tych tąd ? http://www.allegro.pl/show_user_auction ... gr_id=4140
[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06
Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę[/center][/scroll]

Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę[/center][/scroll]

Żarówki są takie jak na zdjęciu z tej aukcji . Są one włożone w oprawki, przyjrzyj się dokładnie to na pewno się zorientujesz jak je wydłubać (te wąsy je trzymają). Same oprawki wyjmujesz z przycisków obracając je o kilkadziesiąt stopni śrubokrętem.
|oo|__|oo|
Wildcat
O=O---O=O
Wildcat
O=O---O=O