s13 przednie szkła clear'y ... które?

Wszelkie modyfikacje karesorii i wnętrza

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
matthew
Stały gość
Stały gość

Na allegro są dwa rodzaje clear'ów:
- jedne z homologacja

http://moto.allegro.pl/item839363702_re ... 00_sx.html

- drugie bez

http://moto.allegro.pl/item828207501_re ... _w_wa.html

Pewnie nie jeden z Was ma takie założone..
sprawdzał ktoś może, które lepiej się prezentują? Może widział na żywo jedne i drugie?
Jeżeli macie w posiadaniu foto, jak się prezentują w Waszych autach, z chęcią zobaczę.
Wg. mnie ciekawsze są chyba te bez homologacji, ale nie wiem jak to się w rzeczywistości prezentuje.
Awatar użytkownika
nismo250
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

wlasnie mialem zakladac taki temat
ale clar +HID z pytaniem czy to ma prawo wogule dzialac znaczy swiecic prawidlowo
czesci do nissanów 889643199
[center]Obrazek[/center]
Tomek89
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

osobiście zbił bym lampy bym spotkał takie coś, świeci mocniej ale tylko i wyłącznie po oczach. słyszałem ze mądrzy funkcjonariusze biorą dowód za Zenona bez soczewek. :)
Rice is nice
Obrazek
Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

matthew Jesli chcesz z homologacja to z tych co podesłałeś - żadne :)
Pierwsze też jej nie mają, a już na pewno nie na europę - nie widzę nigdzie wybitej na szkle literki E z numerkiem-bez tego albo posmarujesz diagnoście, albo nie przejdziesz przeglądu. Policja też często lubi sprawdzać homologację na lampach przy modyfikowanych autach-oczywiście jeśli widać, że były modyfikowane :mrgreen: A jak już sprawdzą i nie będziesz jej miał to pożegnaj się z dowodem.
Jak to jest w przypadku kolizji - tego nie jestem pewien, ale coś mi się zdaje, że nawet jeśli nie będzie z twojej winy, a sprawca będzie sprytny to wykręci się tym, że go oślepiłeś światłami, a wtedy leżysz bo nie masz na nich homologacji.

BTW ja takie kupiłem i po obejrzeniu stwierdziłem, że nie będę ich zakładać. Jeśli są chętni to wystawię ogłoszenie w giełdzie - choć odradzam ten zakup :D

nismo250 Clear jest potrzebny do HID bo na zwykłym będziesz oślepiał ludzi. Ale poza clearem z homologacja musisz mieć spryskiwacze świateł przednich. Zdaje się, że o tym był już jakiś temat.
Ostatnio zmieniony czw 03 gru, 2009 21:00 przez mysza, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedszkole Montessori FaSolLa

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Awatar użytkownika
nismo250
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

to gdzie dostane te chomologowane
czesci do nissanów 889643199
[center]Obrazek[/center]
Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

nie mam bladego pojęcia - przejrzałem co się dało jak szukałem dla siebie i nigdzie nie znalazłem homologowanych.
Przedszkole Montessori FaSolLa

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
patryk
Coś już wiem
Coś już wiem

ja kupiłem te lampy z alledrogo i nawet ich nie zamontowałem.Po włożeniu żarówki i zapaleniu, świeciła masakrycznie. Żadnej linii, ani odcięcia. Świeca jak chcą.
Awatar użytkownika
matthew
Stały gość
Stały gość

patryk pisze:ja kupiłem te lampy z alledrogo i nawet ich nie zamontowałem.Po włożeniu żarówki i zapaleniu, świeciła masakrycznie. Żadnej linii, ani odcięcia. Świeca jak chcą.
które kupiłeś, te niby z homologacją czy bez?

Szkoda, że beznadziejnie świecą... bo wygląd trochę pewnie lepszy.

mysza skąd ta pewność, że nie mają homologacji?
patryk
Coś już wiem
Coś już wiem

Sprawdzę jakie to są i napiszę... Ja mam homologowane lampy mijania Hella od jakiegoś ciężarowego mercedesa. Wymiar szkła się zgadzał, tył trzeba było trochę skrócić. Co soczewka to soczewka. Xenon wrzucony i już nie świecą jak lampy z malucha. Dwie wady, nie ma długich i cena... Zdjęcia są gdzieś na forum, a jak nie to w niedzielę wkleję.
Awatar użytkownika
matthew
Stały gość
Stały gość

wypowie się ktoś na ten temat, kto kupił te clear'y z jednej lub drugiej z wyżej wymienionych aukcji?

Jeżeli jedne i drugie to naprawdę taka lipa, to nie ma co. Sam po sobie wiem (i chyba każdy to wie), jak wqr#@a jak ktoś oślepia.
Ostatnio zmieniony sob 05 gru, 2009 16:41 przez matthew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
przemekD
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Na obu aukcjach są te same klosze. Mogę się z pełną odpowiedzialnością wypowiedzieć, bo takie miałem. Jak napisał mysza żadne nie mają homologacji, jest to produkt indyjski :? , a świecą i wyglądają gorzej niż fabryczne lampy po piaskowaniu :wink: Nigdy nie leżały obok porządnych lamp i nie mają nic wspólnego z jakością!!
Awatar użytkownika
matthew
Stały gość
Stały gość

klosze może i te same ale lustra na pewno nie...
Awatar użytkownika
przemekD
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

matthew pisze:klosze może i te same ale lustra na pewno nie...
Oh, gratuluję spostrzegawczości. Na pewno wpływa to znacząco na jakość emitowanego światła. Kup jedne i drugie i zrób porównanie :roll:
brrupsz
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Mam takie lampy, na dniach zmieniam na oryginały. Prawda jest taka, że są dwa modele - z homologacją i bez - jednak UWAGA - nic to nie zmienia. Na allegro są tylko "lewe" lampy - na cholerną Wielką Brytanię. Tzn. 'strzałeczka' wskazuje prawą stronę - ruch lewostronny. Zacytuję :

"Na reflektorze powinny by strzałki:
1. strzałka w prawo - reflektor przeznaczony do ruchu lewostronnego (np. z auta z rynku UK)
2. brak strzałki - reflektor do ruchu prawostronnego
3. strzałka z lewym i prawym grotem - reflektor symetryczny lub z możliwością przestawienia wiązki (nadaje się i do UK, i do Polski."

Klosze sprzedawane na allegro (opisywane jako symetryczne lewa=prawa) są na rynek UK. Nie muszę chyba tłumaczyć, że kiepskim pomysłem jest na nich jeździć u nas.

Na alledrogo są też lampy do nissana patrola - wielkością pasują - nie cleary. Mają homologację i "podobno" są symetryczne. IMO lepiej dać do renowacji oryginalne klosze.
Awatar użytkownika
matthew
Stały gość
Stały gość

przemekD pisze:
matthew pisze:klosze może i te same ale lustra na pewno nie...
Oh, gratuluję spostrzegawczości. Na pewno wpływa to znacząco na jakość emitowanego światła. Kup jedne i drugie i zrób porównanie :roll:
oh.. dziękuję, a ja gratuluję bystrości. Tylko zasugerowałem, że jakość emitowanego światła nie zależy TYLKO I WYŁĄCZNE od szkła ale również od odblasku znajdującego się wewnątrz. Dlatego myślałem, że ktoś się wypowie na temat tej różnicy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Styling”