Montowal ktos fotel kubelkowy do seryjnych prowadnic - tak zeby byla regulacja przod-tyl.
Przymierzam sie do tego zabiegu bo seryjny fotel nie ma trzymania bocznego a w Scierce jest Bimarco C
montaz kubelka do fabrycznych prowadnic
Moderator: Moderator
Ja montowałem, bimarco C do szyny w s13. Potrzebne były: stalowe kątowniki (długości 30 i 40 cm), wiertarka, komplet kluczy, trochę wolnego czasu.
-
Keepsake
Chłopie zrób sobie MENSKIE miejsce pracy i kup prawdziwy kubel (nie Bimarco Cobra) i zamontuj go naprawde (czyli nie na prowadnicach firmowych).
Cwiczylem to i to sie do niczego nie nadaje. Albo chcesz miec serio albo wygodnie. To co proponujesz jest ani takie ani takie.
Cwiczylem to i to sie do niczego nie nadaje. Albo chcesz miec serio albo wygodnie. To co proponujesz jest ani takie ani takie.
ee tam.
Ja tez Bimarco C znam dobrze - mam go od czasow kiedy jeszcze expertow i dakarow nie bylo. Byl juz w 3 moich samochodach - ba nawet sie do sportu zalapal.
ma on swoje niezaprzeczalne zalety:
- duzo lepiej trzyma od serii. Zaden wyczyn bo ona prawie wcale nie trzyma
- jest nie mniej wygodny - imho nawet bardziej. Jezdzilem w nim w dlugie trasy i bylo naprawde OK
- mam go i nie musze kupowac
Lepszy fotel tez jest w planach ale na razie bede z tym walczyl. No chyba ze sie ze Sierra sprzeda
Ja tez Bimarco C znam dobrze - mam go od czasow kiedy jeszcze expertow i dakarow nie bylo. Byl juz w 3 moich samochodach - ba nawet sie do sportu zalapal.
ma on swoje niezaprzeczalne zalety:
- duzo lepiej trzyma od serii. Zaden wyczyn bo ona prawie wcale nie trzyma
- jest nie mniej wygodny - imho nawet bardziej. Jezdzilem w nim w dlugie trasy i bylo naprawde OK
- mam go i nie musze kupowac
Lepszy fotel tez jest w planach ale na razie bede z tym walczyl. No chyba ze sie ze Sierra sprzeda
Porównywałem bimarco C ze sparco Ultra (jest to już średni model sparco) i powiem, że cobra odrobinę lepiej trzyma w barach (czego mi brakowało w sparco) ale za to trochę gorzej w biodrach. Po założeniu pasów jest ok!
Nie rozumiem, co jest złego w montowaniu do seryjnych szyn? Jestem dość długi i za każdym razem jak wysiadam, odsuwam fotel. Nie wyobrażam sobie wysiadania z kubełka bez tej regulacji za każdym razem.
Nie rozumiem, co jest złego w montowaniu do seryjnych szyn? Jestem dość długi i za każdym razem jak wysiadam, odsuwam fotel. Nie wyobrażam sobie wysiadania z kubełka bez tej regulacji za każdym razem.
odswierze temat zeby nowego nie zakladac.
kupilem kubel i nie wiem jak go zamontowac, tzn zamontowalem go na fabrycznych mocowaniach i jak w nim siedze to glowa jest na podsowitowce -a gdzie tam kask wejdzie?
auto to s13 i jak go zamontuje na podlodze to przeszkadza mi ta poprzeczka a za nia tez nie moze byc bo nogami do pedalow nie siegam
ma ktos zdjecia jak to ma byc
[ Dodano: Sob Lis 11, 06 15:33 ]
a wycinal ktos ta poprzeczke w podlodze.
gdubym ja przespawal o jakies 10cm bylo by oki.
albo napiszcie jak u was to wyglada
kupilem kubel i nie wiem jak go zamontowac, tzn zamontowalem go na fabrycznych mocowaniach i jak w nim siedze to glowa jest na podsowitowce -a gdzie tam kask wejdzie?
auto to s13 i jak go zamontuje na podlodze to przeszkadza mi ta poprzeczka a za nia tez nie moze byc bo nogami do pedalow nie siegam
ma ktos zdjecia jak to ma byc
[ Dodano: Sob Lis 11, 06 15:33 ]
a wycinal ktos ta poprzeczke w podlodze.
gdubym ja przespawal o jakies 10cm bylo by oki.
albo napiszcie jak u was to wyglada
Buenos dias!
Czy moze ktos ma doswiadczenie z montazem foteli kubelkowych Bimarco Expert do S14a? Kupilem takie dwa fotele, ale niestety bez mocowan i mam teraz problem. Nie ukrywam, iz nie chce aby fotele byly przymocowane na sztywno - zalezy mi na regulacji poziomej foteli.
Pzdr,
Michal.
Czy moze ktos ma doswiadczenie z montazem foteli kubelkowych Bimarco Expert do S14a? Kupilem takie dwa fotele, ale niestety bez mocowan i mam teraz problem. Nie ukrywam, iz nie chce aby fotele byly przymocowane na sztywno - zalezy mi na regulacji poziomej foteli.
Pzdr,
Michal.
-
Keepsake
To czego szukasz to sprytny mechanik z wyobraźnią, inteligencją i sprawarką. Polecam BRT albo JSS jeśli jesteś z okolic Warszawy.
Dzieki.Keepsake pisze:To czego szukasz to sprytny mechanik z wyobraźnią, inteligencją i sprawarką. Polecam BRT albo JSS jeśli jesteś z okolic Warszawy.
Rozumiem zatem, iz nie istnieja specjalne prowadnice PnP do S14a
A czy mozna kupic prowadnice z mocowaniami Recaro w Polsce? Widzialem kiedys w Niemczech jak kubel bym zamocowany w fabryczne prowadnice za pomoca mocowan Recaro.
Istnieja, ale niestety sa dosc drogie np. bride
Firmy typu OMP, Sparco, Recaro mocowan do S14 w ofercie nie posiadaja. Ja kupilem fotele sparco, szyny do przesuwania fotela sparco i pozenie to z orginalnymi mocowaniami. Niestety bede je musial pociac.
Firmy typu OMP, Sparco, Recaro mocowan do S14 w ofercie nie posiadaja. Ja kupilem fotele sparco, szyny do przesuwania fotela sparco i pozenie to z orginalnymi mocowaniami. Niestety bede je musial pociac.
Dzieki! To jest odpowiedz. Czy ktos zajmuje sie dystybucja te firmy w Polsce? Wiem, ze warszawskie Auto GT ma w swojej ofercie obrecze Bride, ale o szynach nic nie slyszeli.subek pisze:Istnieja, ale niestety sa dosc drogie np. bride
W Polsce chyba nie, ale jak zamawiam cos z Apexa to mam po maks 5 dniach u siebie.
O.K. Zatem klikam gdzie trzeba i czekam. Dzieki raz jeszcze.
Nie ma sprawy. Jesli chcesz miec pewnosc, ze szybko dojdzie, to napisz do kogos z Apex czy maja te mocowania in stock. Czasami sie zdaza, ze czegos nie maja i wysylka zajmuje im troche wiecej czasu.
-
Keepsake
No nic, jak dla Ciebie 700 PLN za prowadnicę to kwestia kliknięcia i czekania, to spoko. Mnie montaż customowy kosztował 200PLN... Z prowadnicami, jak je jeszcze miałem.michal pisze:O.K. Zatem klikam gdzie trzeba i czekam. Dzieki raz jeszcze.
BRT to zrobił u siebie z jakimś kubłem i na pewno wyszło taniej.