montaz kubelka do fabrycznych prowadnic

Wszelkie modyfikacje karesorii i wnętrza

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
mf
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Montowal ktos fotel kubelkowy do seryjnych prowadnic - tak zeby byla regulacja przod-tyl.
Przymierzam sie do tego zabiegu bo seryjny fotel nie ma trzymania bocznego a w Scierce jest Bimarco C
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Ja montowałem, bimarco C do szyny w s13. Potrzebne były: stalowe kątowniki (długości 30 i 40 cm), wiertarka, komplet kluczy, trochę wolnego czasu.
Keepsake

Chłopie zrób sobie MENSKIE miejsce pracy i kup prawdziwy kubel (nie Bimarco Cobra) i zamontuj go naprawde (czyli nie na prowadnicach firmowych).

Cwiczylem to i to sie do niczego nie nadaje. Albo chcesz miec serio albo wygodnie. To co proponujesz jest ani takie ani takie.
Awatar użytkownika
mf
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

ee tam.
Ja tez Bimarco C znam dobrze - mam go od czasow kiedy jeszcze expertow i dakarow nie bylo. Byl juz w 3 moich samochodach - ba nawet sie do sportu zalapal.
ma on swoje niezaprzeczalne zalety:
- duzo lepiej trzyma od serii. Zaden wyczyn bo ona prawie wcale nie trzyma
- jest nie mniej wygodny - imho nawet bardziej. Jezdzilem w nim w dlugie trasy i bylo naprawde OK
- mam go i nie musze kupowac
Lepszy fotel tez jest w planach ale na razie bede z tym walczyl. No chyba ze sie ze Sierra sprzeda
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Porównywałem bimarco C ze sparco Ultra (jest to już średni model sparco) i powiem, że cobra odrobinę lepiej trzyma w barach (czego mi brakowało w sparco) ale za to trochę gorzej w biodrach. Po założeniu pasów jest ok!

Nie rozumiem, co jest złego w montowaniu do seryjnych szyn? Jestem dość długi i za każdym razem jak wysiadam, odsuwam fotel. Nie wyobrażam sobie wysiadania z kubełka bez tej regulacji za każdym razem.
mart
Coś już wiem
Coś już wiem

odswierze temat zeby nowego nie zakladac.

kupilem kubel i nie wiem jak go zamontowac, tzn zamontowalem go na fabrycznych mocowaniach i jak w nim siedze to glowa jest na podsowitowce -a gdzie tam kask wejdzie?

auto to s13 i jak go zamontuje na podlodze to przeszkadza mi ta poprzeczka a za nia tez nie moze byc bo nogami do pedalow nie siegam

ma ktos zdjecia jak to ma byc

[ Dodano: Sob Lis 11, 06 15:33 ]
a wycinal ktos ta poprzeczke w podlodze.

gdubym ja przespawal o jakies 10cm bylo by oki.

albo napiszcie jak u was to wyglada
Awatar użytkownika
michal
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Buenos dias!

Czy moze ktos ma doswiadczenie z montazem foteli kubelkowych Bimarco Expert do S14a? Kupilem takie dwa fotele, ale niestety bez mocowan i mam teraz problem. Nie ukrywam, iz nie chce aby fotele byly przymocowane na sztywno - zalezy mi na regulacji poziomej foteli.

Pzdr,
Michal.
Keepsake

To czego szukasz to sprytny mechanik z wyobraźnią, inteligencją i sprawarką. Polecam BRT albo JSS jeśli jesteś z okolic Warszawy.
Awatar użytkownika
michal
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Keepsake pisze:To czego szukasz to sprytny mechanik z wyobraźnią, inteligencją i sprawarką. Polecam BRT albo JSS jeśli jesteś z okolic Warszawy.
Dzieki.

Rozumiem zatem, iz nie istnieja specjalne prowadnice PnP do S14a :(

A czy mozna kupic prowadnice z mocowaniami Recaro w Polsce? Widzialem kiedys w Niemczech jak kubel bym zamocowany w fabryczne prowadnice za pomoca mocowan Recaro.
Awatar użytkownika
subek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Istnieja, ale niestety sa dosc drogie np. bride
Firmy typu OMP, Sparco, Recaro mocowan do S14 w ofercie nie posiadaja. Ja kupilem fotele sparco, szyny do przesuwania fotela sparco i pozenie to z orginalnymi mocowaniami. Niestety bede je musial pociac.
Awatar użytkownika
michal
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

subek pisze:Istnieja, ale niestety sa dosc drogie np. bride
Dzieki! To jest odpowiedz. Czy ktos zajmuje sie dystybucja te firmy w Polsce? Wiem, ze warszawskie Auto GT ma w swojej ofercie obrecze Bride, ale o szynach nic nie slyszeli.
Awatar użytkownika
subek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

W Polsce chyba nie, ale jak zamawiam cos z Apexa to mam po maks 5 dniach u siebie.
Awatar użytkownika
michal
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

O.K. Zatem klikam gdzie trzeba i czekam. Dzieki raz jeszcze.
Awatar użytkownika
subek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Nie ma sprawy. Jesli chcesz miec pewnosc, ze szybko dojdzie, to napisz do kogos z Apex czy maja te mocowania in stock. Czasami sie zdaza, ze czegos nie maja i wysylka zajmuje im troche wiecej czasu.
Keepsake

michal pisze:O.K. Zatem klikam gdzie trzeba i czekam. Dzieki raz jeszcze.
No nic, jak dla Ciebie 700 PLN za prowadnicę to kwestia kliknięcia i czekania, to spoko. Mnie montaż customowy kosztował 200PLN... Z prowadnicami, jak je jeszcze miałem.

BRT to zrobił u siebie z jakimś kubłem i na pewno wyszło taniej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Styling”