zderzak do s14a (aftermaket)

Wszelkie modyfikacje karesorii i wnętrza

Moderator: Moderator

rodriguez

witam, moze ktos sie orientuje kto jest producentem takiego zderzaczka :

Obrazek

domyslam sie ze nie do zdobycia w pl ale napewno znajdzie sie ktos kto sprowadza graty z us i moglby pomoc, ew godna polecenia osoba w pl, ktora ladnie rzezbi w zywicy ?

pozdrowki
Awatar użytkownika
ziperr
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

chyba podobne... origin :wink:
'Nigdy nie jest źle, ale zawsze może być lepiej' ;]
rodriguez

prawie robi roznice :)
znalazlem 'oryginal'

http://www.versionselect.com/gallery.htm
(mniejwiecej w polowie strony)

szkoda ze nie ma cen.
Awatar użytkownika
SPIRIT
Stały gość
Stały gość

Tutaj zrobia Ci kazdy zderzak:http://www.addac.com.pl/
Ceny mozna negocjowac,ale stylizacja w granicach 300zl
Dead travel fast
T O W C I Ą G A !!!
rodriguez

stylizacja - tj przerobienie zderzaka wg tego co na foto powyzej - kosztowac bedzie 300 ?
Awatar użytkownika
SPIRIT
Stały gość
Stały gość

Do tego musisz policzyc lakierowanie wiec w sumie 700-800zl powinno wystarczyc w metaliku
Jak robilem u nich auto to zaplacilem 1500zl za:
1.Stylizacje przedniego zderzaka
2. - tylnego zderzaka
3. - grilla
4.Progi
5.Brewki
Oczywiscie cena za Twoj zderzak bedzie wyzsza niz za moj bo projekt zdecydowanie trudniejszy ale na pewno dadza rade.Zawsze mozesz cos zmienic w trakcie zamowienia
Robili juz np.300zx zderzak przedni Strosek i wygladal jak oryginal
Dead travel fast
T O W C I Ą G A !!!
rodriguez

oki, ale interesowala by mnie cena za wykonanie samego zderzaka - bez lakieru.
czy bylby to przeobiony oryginal czy przemodelowana kopia ? tj zrobia forme i zrobia kopie zderzaka czy pokleja stary ?

nie ma problemow z trwaloscia tych elementow, badz co badz wykonanych z lipnego tworzywa bo zywicy, tj czy nie peka itp.

czy zrobili by to zgodnie z wzrorem, bo patrzac bo wynalazkach z galerii wolalbym zeby nie dodawali do tego swoich tworczych pomyslow :D

dzieki , pozdrowki.
Awatar użytkownika
SPIRIT
Stały gość
Stały gość

Mozesz zlecic sama stylizacje,ale trudno mi okreslic cene bo kazdy wzor wymaga mniej lub wiecej czasu-jestem pewien,ze nie powinno przekroczyc 500zl
Poniewaz robilem wiele elementow cena tez sie troche obnizyla-najlepiej wyslij im fotke i spytaj
Jesli chodzi o sama technike wykonania to opiera sie na starym zderzaku-wycinaja niepotrzebne elementy a w ich miejsce idzie zywica i cos tam jeszcze zeby nie byl za sztywny
Dodatkowo moga nalozyc warstwe zwiekszajaca elastycznosc-nie pamietam jak sie nazywa
Co do trwalosci niestety nie ma co liczyc ze bedzie podobna do oryginalu-oczywiscie zalezy ile % zywicy bedzie w zderzaku i w jakich miejscach-patrzac na zdjecie wydaje mi sie ze prawie caly dol bedzie wyciety wiec zywicy bedzie zdecydowane wiecej...co za tym idzie ogolnie bedzie znacznie ciezszy.
Jesli sie gdzies przytrzesz to moze pekac lakier lub zrobic sie odprysk-na moim nie bylo to az tak bardzo widoczne ale denerwowalo-w zimie jak wypadlem z zakretu,pekla mi dolna czesc i zderzak byl do naprawy-potem musialem ja oderwac :evil: ale na szczescie tylni trzymal sie jak oryginalny nawet po otarciu
Jak na ta cene i tak warto sie w to bawic-pewnie niedlugo kupie 200sx'a i zdecyduje na tuning w tej firmie-potrafia zrobic kazdy wzor nawet na podstawie resoraka :o
Gdzies na forum opisywali jeszcze 2ga ale nie znam ich roboty
Powodzenia i daj znac jak zrobisz auto
Dead travel fast
T O W C I Ą G A !!!
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Wiec i ja sie MUSZE wypowierdziec w tym temacie !!
Cena zdecydowanie przekroczy 1000zl !!! Wiem bo sam u nich robilem S13.
Zderzak seryjny sie nienadaje do niczego wiec bedziesz musial zakupic jakis zderzak z zywicy lub potna twoj zderzak dokleja zywice na wzor Twojego idealu a pozniej wykonaja forme i dostaniesz gotowy zderzak z zywicy( bardzo lekki w stosunku do seryjnego ( cena jesli wykonaja forme ok 2000zl ). Tak niepomylilem sie z iloscia zer !!
Przykladowy cennik:
Przerobienie zderzaka SkotTuning ( taki jak ma zamatowany TERY) pod swiatla S14A oraz obnizenie go w celu dopasowania do progow(oryginalnie zderzak stoi o 6cm wyzej niz progi SkotTuningu) 600zl !!! zrobienie stabilnego zderzaka z zywicy byl mozliwe tylko pod warunkiem dostarczenia "bazy" z zywicy- material z ktorego sa wykonane zderzaki nissanow nieklei sie do zywicy co powoduje odpadanie dokladek zywicznych z w/w zderzakow(300zx trzymal sie dlatego ze powierzchnia zderzaka na ktora nalozono zywice byla bardzo duza).
Zamatowanie halogenow w zderzaku 50zl/sztuka
Przerobienie maski S13 na S13A (niemylic z S14A) 500zl
Montaz swiatel S14A 200zl
Wiec ceny (1500zl za przerobke przodu) w ADDAC niesa niskie jednak w stosunku do AGT Poznan (2500)zl sa korzystne !!
Czas realizacji zamowienia nieskonczenie dlugi( ok 2 miesiace-niepoganialem ich, wrecz mnie taki czas satysfakcjonowal bo autko bylo garazowane, a ja dozbieralem kase).
Wracajac do meritum sprawy: warto sprowadzic z usa jednak koszt przesylki bedzie wynosil conajmniej 500$ ze wzgledu na wymiary !! Dobrym rozwiazaniem bedzie kontakt z producentem i doplata do DREWNIANEJ PACZKI -powinni zbic taka trumne za ok 100-200$ -a nastepnie wyslanie torawu droga morska za pomoca SPEDYJCJI. Koszt spedycji wyjdzie ok 150$ dla takiej wagi i wielkosci.
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
ODPOWIEDZ

Wróć do „Styling”