Zawieszenie i usztawnianie go
Moderator: Moderator
A zakładał ktoś z was amory Kayaba? na sklep.tuning.pl niby są w dość wysokich cenach, ale za dużo mniej znalazlem je tutaj: http://www.4cars.pl/czesci_2.php?m=21&k=26 . Cena na tuning.pl 900 za przód a tutaj 580 z vatem za przód!!! Jak to są te same to ja bym się nad nimi poważnie zastanowil. Słyszał ktoś o nich jakieś pozytywn opinie? A może ktos je ma założone i mógłby podzielić się wrażeniami z jazdy?
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Więc już wiem czemu tak twardo u mnie. POLIURETANY !!!! Już w życiu nie pokuszę się na takie coś. Nie dość że bardzo twardo to jeszcze kupe kasy . Nie dajcie się namówić zwłaszcza na tył. Pomimo seryjnych sprężyn jest masakra. To jest dobre tylko na tor i na zachodnie autostrady . Polska całkowicie odpada. 
dobrze ze sie podzieliles wiadomoscia, bo sie zastanawialem nad poliuretanami .... teraz pytanie .. zamierzasz cos z tym zrobic ? czy po prostu teraz bedziesz jezdzil 40km/h ? 
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
heheh
No teraz szukam przyczyny bo może są źle zamontowane. Dziwne jest to że jak się poluzuje śruby na wachaczach to auto jest do jazdy i jest nie duża różnica między serią
. No ale oczywiście na zluzowanych śrubach to niebezpieczeństwo.
Może nie do końca o amorach,ale:
jechałem ostatnio z kumplem jego nowym zakupem-Integrą TypeR po paru modyfikacjach
ok.220km szpera na przod itd. Powiem wam że nie wiem czego to jest kwestia ale auto trzyma sie drogi jak szalone.Najbardziej zaskakuja zakrety...ostry luk,pedal w podloge,wciska w bok fotela a fura zasowa rowniotko po luku!! Czego to jest kwestia?Autojak mowilem ma szpere na przod,rozporki przod gora i dol,gdzies za przednimi fotelami i w bagazniku ale nia na kielichy tylko jakos tak za pasem tylnim,przy scianie bagaznika.Auto naprawde zapier...ala.To taka rajdoweczka...ale co teraz zrobic zeby nismo tez sie tak drogi trzymal,oczywiscie wiem ze nasz tyl naped bedzie nas w zakretach obracal ale stabilnosc jazdy przy wiekszych predkosciach np.podczas szybkiej zmiany pasow powala... Moze to te rozporeczki ze wszystko jest takie sztywne?
jechałem ostatnio z kumplem jego nowym zakupem-Integrą TypeR po paru modyfikacjach
ok.220km szpera na przod itd. Powiem wam że nie wiem czego to jest kwestia ale auto trzyma sie drogi jak szalone.Najbardziej zaskakuja zakrety...ostry luk,pedal w podloge,wciska w bok fotela a fura zasowa rowniotko po luku!! Czego to jest kwestia?Autojak mowilem ma szpere na przod,rozporki przod gora i dol,gdzies za przednimi fotelami i w bagazniku ale nia na kielichy tylko jakos tak za pasem tylnim,przy scianie bagaznika.Auto naprawde zapier...ala.To taka rajdoweczka...ale co teraz zrobic zeby nismo tez sie tak drogi trzymal,oczywiscie wiem ze nasz tyl naped bedzie nas w zakretach obracal ale stabilnosc jazdy przy wiekszych predkosciach np.podczas szybkiej zmiany pasow powala... Moze to te rozporeczki ze wszystko jest takie sztywne?
Joe Satriani-Strange Beautiful Music...
Wsadź sobie amorki+sprężyny i poliuretany ale żeby to było zrobione jak sie nalezy bo u mnie jest spieprzone z tymi poli . Na takim zestawie auto jeździ jak po sznurku na zakrętach. Do tego niski profil gumy i szeroko rozstawione koła. U mnie jak to pozakładałem z totalnej serji jest przepaść na zakrętach. Nie buja furakiem i lepiej sie go kontroluje. Ale stuningowanej przednio napedówki nigdy nie pobijesz na zakrecie. Cały czas tesknie za moja honda preludka ktora miala tylko sportowe sprezyny obnizajace i po zakrecie z palcem w du.. szla tyle co teraz nissan na ekstra zawiasie.
Żesz cholera jasna... teraz są nowe amory (w sensie seria ale w b.dobrym stanie) do tego obniżone sprężyny Eibach'a i na przód komplet nowych wszystkich gum od Nissana.
Coś nadal stuka dość nieciekawie ale nie jest to raczej żaden z amorów (stuka jednoczesnie z obu stron) no i to zasrane pływanie.Samochód powinien iść tak że buda trzyma sie poziomo a amory pracuja aby tak bylo a tu amory niby pracuja ale fura strasznie rzuca.Generalnie nawet nie tyle góra-dół żeby można było na amory narzekać tylko raczej na boki.Tak jakby buda pływała z lewej cześci zawiechy na prawa i nie trzymala poziomu
Co może być nie tak złożony,please o jakieś podpowiedzi !!
Powiem jeszcze że jechałem seryjną s13 na regenerowanych amorach (gumy seria tylko w dobrym stanie,sprezyny seria) i na dziurach zachowywal się sto razy lepiej niż mój,poza tym nie stukało nic. HELP !!
Coś nadal stuka dość nieciekawie ale nie jest to raczej żaden z amorów (stuka jednoczesnie z obu stron) no i to zasrane pływanie.Samochód powinien iść tak że buda trzyma sie poziomo a amory pracuja aby tak bylo a tu amory niby pracuja ale fura strasznie rzuca.Generalnie nawet nie tyle góra-dół żeby można było na amory narzekać tylko raczej na boki.Tak jakby buda pływała z lewej cześci zawiechy na prawa i nie trzymala poziomu
Powiem jeszcze że jechałem seryjną s13 na regenerowanych amorach (gumy seria tylko w dobrym stanie,sprezyny seria) i na dziurach zachowywal się sto razy lepiej niż mój,poza tym nie stukało nic. HELP !!
a sprawdziles porzadnie geometrie ?
Geometrii nie ma sensu robic jesli cos stuka w zawiasie.Geometria polepszy jazde na wprost ale nie ma wplywu na bujanie sie samochodu na boki (on nie jezdzi zygzakiem tylko jakby buja sie buda na podwoziu)
Tak jeszcze logicznie drążąc sprawe może te amory cholera nie są jednak takie świetne.Chyba podjade sobie dziś na Shella i zrobie test amorków,zaraz mi wyjdzie ile mają sprawności i moze sie okazac ze to one.No bo co innego ,sprezyny wiadomo fura sie moze na nich bujac ale tylko wtedy jeśli teleskopy sa z dupy i nie tlumia ...??
Tak jeszcze logicznie drążąc sprawe może te amory cholera nie są jednak takie świetne.Chyba podjade sobie dziś na Shella i zrobie test amorków,zaraz mi wyjdzie ile mają sprawności i moze sie okazac ze to one.No bo co innego ,sprezyny wiadomo fura sie moze na nich bujac ale tylko wtedy jeśli teleskopy sa z dupy i nie tlumia ...??
sory, troche zrobilem skrot myslowy ... mowiac o geometri chodzilo mi o to czy czasem jakis wahacz nie jest krzywy
Felgi 17" 8 szerokie opony przód: 215/45 tył: 235/40 Et nie wiem. Wróciłem fura z traski do Augustowa no i ta zawiecha to jakas pomyłka.Kiedy jest równo to jest fajnie ale łączenie np.dwóch rodzajów nawierzchni (1.5cm różnicy) objawia sie takim jeb...ciem ze mam ochote sie zatrzymac i komus przypier..lic !! 
Może to faktycznie z zawiecha jest wszystko ok tylko kwestia naszych cholernych dróg...bo na równym przyjemność z jazdy jest konkret
Po prostu na nierównym trzeba wolniej jeździć i powinno być git 
- DrRedDevil
- Stały gość

- Kontakt:
Krisso wygląda na to, że u Ciebie amory już nie pracują w swoim zakresie i mogą spełniać funkcję jedynie sztuki dla sztuki. Jeśli zakłada się sprężyny obniżające do seryjnych amorów, to zdarzyć się może, że amor już nie będzie właściwie pracował. Chyba będziesz zmuszony zainwestować w amory do krótszych sprężyn, bo jeśli przy wybojach słychać, jak amor wali, to znaczy, że niedługo może ładnie wylać, już nie wspominając jak to na górne mocowania wpływa. Ewentualnie spróbuj założyć seryjne sprężyny z S13. Z tego co piszesz, to wniosek jest taki, że sprężyna tłumi, ale amor już nie. Nie wybija Ci przodu na krótkich wzniesieniach... ?
A druga sprawa, za bujanie na zakrętach, odpowiedzialne są drążki reakcyjne, i wystarczy, że będą w nich wyrobione gumy, i już może auto bujać się na zakrętach.
A druga sprawa, za bujanie na zakrętach, odpowiedzialne są drążki reakcyjne, i wystarczy, że będą w nich wyrobione gumy, i już może auto bujać się na zakrętach.
Blow Off Valve
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve
www.ProRacingTechnology.com
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve
www.ProRacingTechnology.com