Zawieszenie i usztawnianie go

Wachacze, klatki , rozpórki, armortyzatory, drązki, gumy itp.

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

erty pisze:mam bardzo sztywne i niskie zawieszenie ok -80mm przod i -70mm tyl są to utwardzone amorki + jakieś twarde spręrzynki do tego mam 17 + oponki 225/35 do pracy mam dojazd po dość nierównej drodze gdzie w samochodzie wszystko skacze i puka. jak to wytrzymuje buda, kielichy ?
podobno nyska ma dość grube blachy... co sie moze stać od jazdy na niskim zawieszeniu i niskich oponkach po dziurach?? ma ktoś doświadczenie w jeżdzie z bardzo niskim i twardym zawieszeniem i nie pytam o zawieche sprężyny -35mm i seria amorki bo sam na niej jeżdzilem i zbyt twarde to ono nie jest.
GOLF 2 80/60mm po autostradzie do zgorzelca przestalo swiecic 1 swiatło- wypadla kostka od wstrzasow.
Auto na tym setupie zrobilo ponad 20 tys km bez jakichkolwiek uszkodzen. jedyne o co trzeba zadbac to sprawdzanie kostek, srubki mi sie niegdy niepoluzowały.
PS co masz za amorki ze posadziles auto o 80mm ?? Gwint bo niespotkalem sie z zadna inna firma ktora robilaby takie obnizenie do nissanow.
Przy tak mocno obnizonym zawieszeniu TRZEBA zamontowac rozpórki.
erty
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

zawiecha pomyslu kolegi :D on też taką ma. tzn amortyzator skrocony i utwardzony tak, ze maksymalnie wysunięty trzyma sprężyne. jedyne co to musialem obciąć troche sprężyny tak zeby dalo je rade ścisnąć i wsadzić między kielichy. ale mam zamiar zadzwonić do pospring s i dorobić spręzyny na zamówienie autko sie naprawde świetnie prowadzi tyle, ze na dziurach jest tragedia wszystko trzeszczy i skacze.... :cry: dlatego sie troszke o bude martwie
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

erty pisze:zawiecha pomyslu kolegi :D on też taką ma. tzn amortyzator skrocony i utwardzony tak, ze maksymalnie wysunięty trzyma sprężyne. jedyne co to musialem obciąć troche sprężyny tak zeby dalo je rade ścisnąć i wsadzić między kielichy. ale mam zamiar zadzwonić do pospring s i dorobić spręzyny na zamówienie autko sie naprawde świetnie prowadzi tyle, ze na dziurach jest tragedia wszystko trzeszczy i skacze.... :cry: dlatego sie troszke o bude martwie
Masz jakies fotki?
W ktorym miejscu skracałes amora? na sztycy?
Gdzie przecinales/nawiercales amorka zeby wlac gestszy olej?
Jak zlapales sztyce zeby mow cytoczyc gwint na "nowej" wysokosci?
Przez ciebie znow sie zastanawiam nad pospawaneim customowego zawieszenia wykorzystując elementy VW.
erty
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

autorem tego pomysłu jest niejaki użytkownik tego forum o nicku edd więc do niego bym radzil skierować to pytanko
Saint
Coś już wiem
Coś już wiem

Wiadomo ze standardowa 13 na feldze 15 szalu wizualnego nie robi.
Mam male pytanko bo chcialbym wrzucic obrecze 17, jakie sprezyny kupic.\]
- 30, -40. Moja wiedza jest jak widac wiec prosze o porade
erty
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

jak na standardowych amorkach to -40mm maksymalnie
Saint
Coś już wiem
Coś już wiem

erty pisze:jak na standardowych amorkach to -40mm maksymalnie
A duza jest roznica miedzy 30 a 40, no i jak to wyglada wizualnie czy jest roznica
I ostatnie pytanko jak stoja cenowo takie sprezynki i gdzie kupic w rozsadnej cenie

Z gory dziekuje za pomoc
erty
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

jakaś tam roznica jest nie jest to może max gleba ale napewno lepiej niż seria
sprawdż tu:

http://tuning.jcauto.pl/katalogi/

http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=82509
Saint
Coś już wiem
Coś już wiem

erty pisze:jakaś tam roznica jest nie jest to może max gleba ale napewno lepiej niż seria
sprawdż tu:

http://tuning.jcauto.pl/katalogi/

http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=82509
Dzieki piekne za pomoc.....zastanawialem sie tez czy jest roznica na dolach
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie / Usztywnienie”