Czym to może być spowodowane? Wywalone amory, jakieś tuleje zawiasu czy co? Sezon się zaczyna, fura podkręcona, a na starcie obrywam 2 długości na dziń dybry od byle popierdółki bo nissan nie ma trakcji
Dupa skacze przy daniu w palnik ze startu
Moderator: Moderator
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
Tłumacze o co chodzi: jak mu depne konkretnie ze startu zatrzymanego tak zeby doprowadzić do poślizgu kół, to tylna oś odrywa się od nawierzchni i podskakuje jak piłka wydając przy tym przeraźliwe dźwięki ala młot pneumatyczny
No masakra
Czym to może być spowodowane? Wywalone amory, jakieś tuleje zawiasu czy co? Sezon się zaczyna, fura podkręcona, a na starcie obrywam 2 długości na dziń dybry od byle popierdółki bo nissan nie ma trakcji
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
Podłączam się do pytanka bo u mnie ten uboczny efekt jest identyczny i mam wrażenie że zaraz sie Nissan rozkręci i rozpadnie przez te wstrząsy.
ponoc jest to wina jakis gum w zawieszeniu u mnie to sie objawia szczegolnie gdy jest mokra nawierzchnia i daje w palnik
@ Maretzky czy bujaniu naciskajac na tyl??no nie wiem zeby sie kola odrywaly to chyba musialby SX wazyc tyle co maluch
@ Maretzky czy bujaniu naciskajac na tyl??no nie wiem zeby sie kola odrywaly to chyba musialby SX wazyc tyle co maluch
Było: 200sx s13 SR20DET
Jest: 200sx s13 CA18DET
Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
Jest: 200sx s13 CA18DET
Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
Ja mam to samo u siebie. bylem sprawdzic amorki sa w porzadku, ogladnolem zawieszenie i sa wyrobione tuleje przednie wozka tylnego.
Z tego co wyczytalem na forum to jedyna rzecz jaka u mnie zostaje. Reszta w zawieszeniu jest ok.
Mysle ze u was jest ten sam problem.
tuleje takie sa na allegro po 100 ktos z forum je sprzedaje we wrocku. Tylko nie wykupcie ich od razu zeby dla mnie zostalo
Z tego co wyczytalem na forum to jedyna rzecz jaka u mnie zostaje. Reszta w zawieszeniu jest ok.
Mysle ze u was jest ten sam problem.
tuleje takie sa na allegro po 100 ktos z forum je sprzedaje we wrocku. Tylko nie wykupcie ich od razu zeby dla mnie zostalo
a pamiętasz tego wrxa żółtego z bemowa 07 potocznie okrzykniętego kangurem
ciekawe czy też go to bolało 
200 SXy są zajefajne... nom czy ktoś śmie zaprzeczyć?? <killer>
-
cloom
szczerze ja mam ten sam problem w mojim 350. ale wsumie amorki to powinny byc dobre wymienialem je jakies 30 tys mil temu
ale mocno je urzywalem ale by tak szybko padly ??
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
No ja na początku myślałem że to wina zimowych opon, ale po założeniu letniego gumiaka jest to samo
Trzeba będzie podjechać gdzieś na szarpaki i sprawdzić cały zawias.
- roball
- Postojebca Nałogowy

niekoniecznie musi być jedna przyczyna...
całość może się zaczynać od sprzęgła które źle bierze, później luzy wał/dyfer a na końcu wyrypane zawieszenie
jak amor dobry to powinien utrzymać auto przy glebie - ale tłuczenie pozostanie
jak najszybciej na porządną trzepaczkę się wybierz
w zawiasie trzeba zrobić wszystko co wyjdzie bo zaczną lecieć inne rzeczy...
całość może się zaczynać od sprzęgła które źle bierze, później luzy wał/dyfer a na końcu wyrypane zawieszenie
jak amor dobry to powinien utrzymać auto przy glebie - ale tłuczenie pozostanie
jak najszybciej na porządną trzepaczkę się wybierz
w zawiasie trzeba zrobić wszystko co wyjdzie bo zaczną lecieć inne rzeczy...
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
a zombie zombie zombie...
Popieram Roballa ale uwaga trzepaczka nie zawsze pokazuje zużyty amorek !!!
U mnie pokazywał 70% około amorek + uszkodzone tuleje o których mowa i mialem malego low ridere
po wymianie amorków puka ale koła trzymaja sie ziemi.
U mnie pokazywał 70% około amorek + uszkodzone tuleje o których mowa i mialem malego low ridere
Lubimy ostro zakurzyć .....
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
No i byłem na diagnostyce, amory są OK, wszystkie 4 mają równe 80% a zawias nie ma żadnych luzów ani z przodu ani z tyłu. Pytałem chłopów co może być przyczyną skakania dupy to nie umieli powiedzieć
Nie wiem gdzie dalej szukać przyczyny, może w układzie przeniesienia napędu?
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
Tzn. co? Nie ma już odpowiedniej sztywności?kamil79 pisze:Może poprostu juz buda pracuje...
- Adams
- Coś już wiem

- Kontakt:
Czy to sie przypadkiem nie nazywa axel tramp i nie leczy sie miedzy innymi wsadzeniem na tyl jakis aftermarketowych pineapple-rings (cholera wie jak to po polsku) albo locking collars (to samo tylko ze z aluminium)?
'99 S14a - maszyna do: jarania sprzęgła, plucia ogniem, palenia gumy... jeździć niby też się da :]