Amortyzatory
Moderator: Moderator
Takiego tematu jeszcze nie było, a u mnie wystąpiła konieczność poznania doświadczeń innych użytkowników. Okazało się że moje amortyzatorki (a poprawnie tłumiki drgań) wymagają wymiany. Jeden przedni w JC kosztuje około 600-700 zł. Czy ktoś z forumowiczów szukał już jakiś innych rozwiązań niż zakup w JC. Może jakieś monroe albo inne, w przystępniejszej cenie ?
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Wlasnie najtanszy jaki zalazlem to za 700zl na przod to amor gazowy KYAB czy jakos tak - to brdzo dobre amory i nieco twardzsze od orginalu. Na tyl to za 350-400 mozna dostac tej samej firmy.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
Mam szczęście, że u mnie na każdym jest jeszcze minimum 70 % 
-
myjagy
Witam!
Pomóżcie znaleźć super twarde amortyzatory - maja sie praktycznie nie uginać.
NP. KYB AGX...czytalem o nich i chcialbym je kupić..tylko gdzie je w Polsce dostane i za ile?
Moze macie jakies inne propozycje amortyzatorów??
Podro!
Pomóżcie znaleźć super twarde amortyzatory - maja sie praktycznie nie uginać.
NP. KYB AGX...czytalem o nich i chcialbym je kupić..tylko gdzie je w Polsce dostane i za ile?
Moze macie jakies inne propozycje amortyzatorów??
Podro!
Słyszałem same superlatywy o bilsteinach. Masz 2 opcje: taniej w mts-bilstein lub drożej ale z dobrym serwisem w Wawie (pierwsza regulacja w cenie) w Zerkopolu.
Co do bilsteina to równiesz polecam , ale musze przyznać że meczące są naprawde , mam takie , żółte ale to niema znaczenia. Poprostu są tak twarde że prócz naszych zębów tracimy również np. naklejke z rozkładem biegów , jak mamy targe to też ją wytrzepie i cieknie, i wogóle odpada masa gadżetów. Ale zato porówując z innymi maja gruuuubbe ścianki i sa wy3małe jak jasna dupa.
Wreszcie jeździ , i to jak 
KONI Z REGULACJĄ 2500 Z SPRĘŻYNAMI
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
- DrRedDevil
- Stały gość

- Kontakt:
Koni są dobre do codziennej jazdy, ale i tak lubią się zgiąć (nie są trwałe na Polskich drogach). Jak ma być super twardo, to tylko Bilstein, wystarczy model B6, który na przód jest wkładem, ale jest na grubej róże, która wytrzyma wszystko, i dodatkowo można je usztywnić, choć przy ustawieniu fabrycznym są już sztywne (mam B6 ze sprężynami H&R, i przy hamowaniu nie występuje nurkowanie, ani o milimetr, a przy ruszaniu dynamicznym, występuje małe uniesienie się przodu, przy ori zawieszeniu, to podczas ruszania robiła się motorówka). W MTS do s14 komplet amorów na całe auto, kosztowało w okolicy 2000 PLZ.
Blow Off Valve
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve
www.ProRacingTechnology.com
-
myjagy
Te Bilstein'y B6 to konkrety...tak na pierwszy rzut oka i przeczyanie krótkiego opisu!! Ten MTS to tylko ten Rzepin... Gdzie w Wawie można je dostać?
Co do tych Koni to który model polecacie i gdzie można go kupić...najlepiej okolice Wawy?
Pozdro i dzieki za wszystkie informacje!!
Co do tych Koni to który model polecacie i gdzie można go kupić...najlepiej okolice Wawy?
Pozdro i dzieki za wszystkie informacje!!
- DrRedDevil
- Stały gość

- Kontakt:
MTS wysyła na cały kraj towar, i nie ma z tym większych problemów. A jak Wawa, to Zerkopol, okolice Tarchomina, ale aktualnego adresu ich nie znam.
Blow Off Valve
A Koni napewno mają w Fosabie. Poszukaj jednak tańszej oferty gdzieś na allegro.
BTW: DrRed - B6 są teoretycznie do seryjnych sprężyn. HR masz pewnie -30? Czy przerabiałeś amory, czy włożyłeś tak jak było? Jeśli ta druga opcja, to ile już zrobiłeś km na tym setupie?
BTW: DrRed - B6 są teoretycznie do seryjnych sprężyn. HR masz pewnie -30? Czy przerabiałeś amory, czy włożyłeś tak jak było? Jeśli ta druga opcja, to ile już zrobiłeś km na tym setupie?
- DrRedDevil
- Stały gość

- Kontakt:
Nic nie robiłem z amorami, i na takim zestawie przechulałem już jakieś 15 tyś km.dr Mike pisze:BTW: DrRed - B6 są teoretycznie do seryjnych sprężyn. HR masz pewnie -30? Czy przerabiałeś amory, czy włożyłeś tak jak było? Jeśli ta druga opcja, to ile już zrobiłeś km na tym setupie?
Blow Off Valve