Drążek kierowniczy

Wachacze, klatki , rozpórki, armortyzatory, drązki, gumy itp.

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
xmarv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Witam. Orientuje się ktoś z was czy można wymienić sam drążek kierowniczy w s13 240sx(to jest chyba to samo co 200sx) czy trzeba wymienić całą kolumnę kierowniczą ? Dzisiaj miałem nie zbyt szczęśliwy dzień, uderzyłem kołem w krawężnik (dość ostro) skrzywiłem owy drążek i nie wiem czy nie wahacz albo piastę.

I tak btw. czy ma ktoś taki drążek do sprzedania i za ile ?

Pozdrawiam.
= There is no easy way from the earth to the stars =
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

znaczy co? ten "pret" co mniej wiecej od piasty idzie? kolumne kierownicza O_o

Obrazek

bryka na podnosnik, podnosisz, podkladasz cos pod drazek, opuszczasz tyle ile potrzebujesz i sie prostuje :P na tyle ze mozna jezdzic. cwiczylem to, zdalo egzamin :P
przypadek ten sam - dupniecie w kraweznik podczas jazdy bokiem :) chociaz zalezy jak ci sie skrzywil :P

dawaj fotke najlepiej
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
xmarv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

znaczy co? ten "pret" co mniej wiecej od piasty idzie? kolumne kierownicza O_o
No właśnie o ten "pręt" mi chodziło, nie wiedziałem jak to wygląda i czy nie jest w całości z kolumną (podobno w nie których samochodach tak jest ^^ ) ale już mam zamówiony.
bryka na podnosnik, podnosisz, podkladasz cos pod drazek, opuszczasz tyle ile potrzebujesz i sie prostuje :P na tyle ze mozna jezdzic. cwiczylem to, zdalo egzamin :P
U mnie raczej nie zda bo jest wygięty w poziomie(jak banan :P :) ), ale da się jeździć, koło jest też cofnięte gdzieś o 2,3 cm w tył, nie wiem czy wahacz nie jest krzywy, może to tylko ten drążek to robi. Wszystko wyjdzie w środe jak to rozłoże tak że jak co to wtedy dam zdjęcia bo teraz nie mam kiedy a jeździć musze :/ , dobrze że miałem wtedy z przodu stalówki założone a nie alu bo już by było po nim :) .

Dzięki za zdjęcie.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
bazabaza
Stały gość
Stały gość

sprawdz tuleje na drążku reakcyjnym ja miałem pozrywane i było cofnięte właśnie o 2-3 cm
a i jeszcze mocowanie drążka reakcyjnego sprawdz umnie sie troche przesuneło
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
Awatar użytkownika
xmarv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Ok, dzięki za wskazówki, w środę albo jeszcze we wtorek po południu, popatrzę na to i napisze.
Awatar użytkownika
xmarv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Drążek jest cały tylko właśnie ta guma wylazła :] można to po prostu włożyć z powrotem i podkleić (jest taki jak by klej co po stwardnieniu jest jak guma/kauczuk) ?:

http://marbek.bls.pl/pliki/zdj72.jpg

Co do drążka to wygląda jak banan ale na podnośniku go nie wyprostuje :/

http://marbek.bls.pl/pliki/zdj71.jpg

I oponka :] dobrze że nie alu :

http://marbek.bls.pl/pliki/zdj73.jpg

edit:

Nici z drążka tak że oferta kupna aktualna ...

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie / Usztywnienie”