Sprzęgło w podłodze

Wszystko co tyczy się napędów. Skrzynie biegów, RWD,AWD,FWD,szpery, wały, półośki

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Perwoll
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Posty: 13
Rejestracja: wt 24 cze, 2008 20:29
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Samochód stał przed dłuższy czas gdy nacisnąłem sprzęgło to wpadło w podłogę. Okazało się że nie ma kompletnie płynu w zbiorniczku pomy sprzęgła po dolaniu przystąpiłem do próby odpowietrzenia układu i tutaj pojawił się problem.
Mianowicie z łącznika sprzęgła „cluth connector ”(na schemacie nr 1) przy odkręceniu odpowietrznika leci normalnie płyn bez bąbelków. Natomiast przy odkręceniu odpowietrznika przy wysprzęgniku „cluth operating cylinder”(na schemacie nr 2) nie leci kompletnie nic. Powtarzałem próbę odpowietrzenia kilka razy ale cały czas to samo. Jakieś sugestie co jest nie tak ? Do wymiany wysprzęglik? Czy pompa? Jak pompuje sprzęgłem to pojawiają się bąbelki w zbiorniczku. Oczywiście sprzęgło dalej wpada w podłogę.
Jak ktoś już wymieniał części to prosiłbym bym o numer części pompy strzegła i wsytprzglka, ewentualnie gdzie można kupić
Pozdrawiam
Załączniki
Odpowietrzanie
Odpowietrzanie
Awatar użytkownika
Morton;]
-#Sympatyk
-#Sympatyk
Posty: 100
Rejestracja: sob 02 mar, 2013 15:09
Lokalizacja: Koźmin Wlkp

Odkręć przewód elastyczny od budy i odpowietrznik w wysprzęgliku, dmuchnij i zobacz czy poleci powietrze, masz coś przytkane na tym odcinku albo przewód się rozwarstwił,
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 3147
Rejestracja: śr 13 sie, 2008 22:00
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Racibórz

ten dinks po drodze mozna wywalic i podpiac przewod bezposrednio do wysprzeglika,
prosty uklad i po problemie ;) mam tak i dziala bez zarzutu,

jest szansa ze padly ci uszczelnienia w pompie sprzegla albo w wysprzegliku,
jesli tak to wymien na nowe to co padlo i nie baw sie w zestawy naprawcze, sam tak probowalem,
ale ostatecznie skonczylo sie na wymianie pompy sprzegla, z reszta wysprzeglik juz tez kiedys wymienialem.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Napęd”