Sposoby Ulozenia Intercoolera

intercooler, orurowania, filtry powietrza, bovy,

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

plyta obciazajaca, bo addac myslal ze to mial byc samochod o napedzie grawitacyjnym... :mrgreen:

no ciekaw jestem ile autoRowe kosztuja...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

ODINN pisze:plyta obciazajaca, bo addac myslal ze to mial byc samochod o napedzie grawitacyjnym... :mrgreen:

no ciekaw jestem ile autoRowe kosztuja...
ok 800zl (800-900 w zaleznosci czy z wylotami czy bez)
przy zamowieniu zbiorowym mysle ze opuscili by nam troche na cenie
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
M?odys13
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witam mam pytanie czy ktos muglby mi powiedziec ile by kosztowal taki intercooler z pszesylkom do polski i czyto by sie oplacalo. Czy lepiej szukac czegos unas http://cgi.ebay.com/ebaymotors/FRONT-MO ... dZViewItem
Sorki z bledy w wypowiedzi.
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Eastern European Countries USPS EMS $130
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Niestety nie ma wlotow powietrza, ale jak by bylo zainteresowanie moge zrobic jakas lepsza cene na takie maski:

http://sklep.tuning.jcauto.pl/oferta/ka ... page2.html
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

ToM pisze:Niestety nie ma wlotow powietrza, ale jak by bylo zainteresowanie moge zrobic jakas lepsza cene na takie maski:

chetni napewno sie znajda.
carbonowe czy zywica?
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

ToM pisze:Niestety nie ma wlotow powietrza, ale jak by bylo zainteresowanie moge zrobic jakas lepsza cene na takie maski:

carbon, jak tam pisze?

o ile lepsza cene ? :P

oni chyba tylko sprowadzaja, nie ma szans na zrobiebie wlasnego projektu..
pitbull
Coś już wiem
Coś już wiem

Moge wam wylac z żywicy za jakies 400pln ale nie biore sie za wykończenie , bo już do mojej nie mam sily . Wiecej info na www.driftzone.fora.pl w dziale garage
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

pitbull pisze:Moge wam wylac z żywicy za jakies 400pln ale nie biore sie za wykończenie , bo już do mojej nie mam sily . Wiecej info na www.driftzone.fora.pl w dziale garage
ale maske robisz przykrecana czy tylko górna nakładke?
S13A tez mozna dostarczyc do odbicia formy?

co rozumiesz przez wykonczenie?
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Pajak2444 pisze:
pitbull pisze:Moge wam wylac z żywicy za jakies 400pln ale nie biore sie za wykończenie , bo już do mojej nie mam sily . Wiecej info na www.driftzone.fora.pl w dziale garage
ale maske robisz przykrecana czy tylko górna nakładke?
S13A tez mozna dostarczyc do odbicia formy?

co rozumiesz przez wykonczenie?
u chlopakow na forum sa fotki.

Pajak, troche mnie zaraziles pomyslem instalki icka jako chlodnicy wody.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i juz zaczynam kombinowac :mrgreen:

ustawienie wzdluzne, tak jak jest normalnie chlodnica, wlot/wylot po prawej stronie patrzac od strony kierowcy. Nie w pionie, tylko pod katem 35-45 stopni w strone wiatraka. Podstawa mniej wiecej tam gdzie jest normalnie dolna czesc chlodnicy

1 - tam gdzie sa wloty/wyloty - wstawic/wspawac pomiedzy nimi w srodku blaszke dzielaca IC na polowe - chodzi o to zeby ciepla woda nie byla wciagana od razu do wylotu. Dzieki temu, jezeli wlot wody bylby na dole - woda wedrowala by przez cala dolna polowe tego wynalazku, zakrecala by sobie z drugiej strony (tam bez blaszki dzielacej tam gdzie nie ma wlotow) i wracala by gorna polowa do wylotu.

2 - tam gdzie woda ma zakrecac - koncowka icka bez rur - mozna wspawac korek - z boku, albo u gory.

3 - ponizej na dolnym rogu mozna wspawac zaworek ktorym mozna spuscic wode w razie czego.

to teraz poprosze o minusy moich kombinacji - tylko bez tekstow "ile to rzezby" :P
Załączniki
icchlodnica.jpg
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

po 1 pusc obieg wody w przeciwnym kierunku !!
zeby woda zasysana do silnika szla z dołu-podstawowa zasada fizyki- ciepła woda przemieszcza sie do góry a zimna opada.
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

no wlasnie takie rozwiazanie dalem "na odwrot" zeby ulatwic pompie wodnej robote.

pompujac ciepla wode w dol chyba jest chyba trudniej niz w 2 strone - ale jak da rade to no problema... :mrgreen:
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

Pająk, jaką ty fizykę miałeś,
jak nalejesz wrzątku do szklanki to ci nie wyskoczy :D
wodę pompuje się tak samo.. chodzi o transport ciepła

zwróćcie uwagę że kaloryfery mają wlot ciepłej wody na górze a odpływ na dole,
ciepło "ucieka" do góry, przez co finy mają trochę więcej czasu żeby je odprowadzić

czyli to trochę tak jakby woda płynęła sobie swoim tempem a ciepło swoim ;)

jak ci zależy na max wydajności chłodzenia - daj przepływ ciepłej od góry do dołu
jeśli zależy ci na jak najmniejszym oporze przepływu cieczy (wydajność pompy) - daj na odwrót :)
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

no i tu powstaje pytanie o wydajnosc pompy... :mrgreen:

nie wiem ile ten icek ma litrow, ani jaki moze miec przeplyw wody... eh, znowu chyba cos na pale bede kupowac... :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

jest jedno zasadnicze pytanie...
po co?

:alien:
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ dolotowy”