Zakładanie stożka, problem z przepływomierzem s13

intercooler, orurowania, filtry powietrza, bovy,

Moderator: Moderator

MAKAR
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Posty: 24
Rejestracja: śr 19 gru, 2012 12:53
Lokalizacja: Łosice

Witam

Mam problem, mianowicie nie mam airboxa oryginalnego, więc chce założyć stożek, i tu pojawia się problem ponieważ bez przepływomierza nie ma prądu na wtryskach, dopiero po zmostkowaniu pinów w kostce od przepływomierza pojawia się napięcie na kolektorach.
Miał ktoś taki problem? co z tym zrobić, jak ominąć ten przepływomierz? czy normalnie zrobić mostki i wszystko będzie ok?
Awatar użytkownika
claysman
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Posty: 754
Rejestracja: pn 09 sty, 2012 22:19
Lokalizacja: Ujście k/Piły
Kontakt:

Eee....serio?
Nie możesz ominąć przepływki:O!
http://allegro.pl/adapter-filtra-stozko ... 53952.html
i na to stożek.
Awatar użytkownika
echo
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Posty: 615
Rejestracja: czw 03 maja, 2012 14:14
Lokalizacja: Drezdenko
Kontakt:

tylko konwersja maf map ominie ci przeplywke
Jest ten Dubaj, czuć ten Berlin!

Proud owner of s14a
topics35/s14a-270-vt22765.htm
MAKAR
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Posty: 24
Rejestracja: śr 19 gru, 2012 12:53
Lokalizacja: Łosice

Sory kostka ta nie wchodzi do przeływki ale chyba do air boxa (niewiem bo nie poosiadam tych części) Jak zobaczyłem na alledrogo to przpływka jest na 3 piny a ta kostka bodajżę na 6 lub 5 . Czytałem na forum żę bez przepływki powinien odpalić :/
Awatar użytkownika
Lolson
Stały gość
Stały gość
Posty: 475
Rejestracja: pt 12 mar, 2010 22:30
Lokalizacja: Warszawa

bez przepływki odpali ale będzie sie kręcil do 3tys, wrzuć foty będzie łatwiej
Nowy Projekt! JDM & Drift !
https://www.facebook.com/SidewayNature
Sideway Nature Drift team
Awatar użytkownika
luki343
Stały gość
Stały gość
Posty: 490
Rejestracja: pn 12 lip, 2010 10:15
Lokalizacja: Sokołów/Warszawa

Coś mi się wydaje że chodzi Ci o tą wtyczkę do resistor packa. Ona fabrycznie znajduję się właśnie w okolicy air boxa. Musisz to mieć bo bez tego CA nie jedzie.
CA18
MAKAR
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Posty: 24
Rejestracja: śr 19 gru, 2012 12:53
Lokalizacja: Łosice

no to może być to bo bez mostka w tej wtyczce prąd na wtryski nie dochodzi :/


https://www.google.pl/search?q=nissan+2 ... B640%3B480

nie mam tego w swojej nysce to jest resistor pack ? Jak tak to czy można go jakoś zastąpić np: rezystorem,rezystorami
Ostatnio zmieniony sob 28 wrz, 2013 14:08 przez MAKAR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
luki343
Stały gość
Stały gość
Posty: 490
Rejestracja: pn 12 lip, 2010 10:15
Lokalizacja: Sokołów/Warszawa

Jeżeli nie pomyliłem nazwy to tak, pewnie zastąpić się go jakoś da ale napisz w giełdzie napewno się komuś wala :P
CA18
MAKAR
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Posty: 24
Rejestracja: śr 19 gru, 2012 12:53
Lokalizacja: Łosice

ok dzięki ale żeby nie zakładać nowego tematu masz jeszcze jedno pytanie bo tak rozebrałem power transsistor (od iskry) a to było nierozbieralne i polutowałem kabelkami i nie mam iskry na 1 garze na pozostałych 3 jest eleganca czy to może być tego wina dodam żę luty sprawdzałem kilkakrotnie
Awatar użytkownika
luki343
Stały gość
Stały gość
Posty: 490
Rejestracja: pn 12 lip, 2010 10:15
Lokalizacja: Sokołów/Warszawa

Sprawdź czy prąd przechodzi, bo może gdzieś od lutowania przepaliłeś kabel.
CA18
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 3122
Rejestracja: śr 13 sie, 2008 22:00
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Racibórz

to na poczatek zamiast zakladac nowe tematy to poczytaj co jest potrzebne do dzialania w s13 i co za co odpowiada, bo mostkujac co sie da to daleko nie zajedziesz...
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
MAKAR
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Posty: 24
Rejestracja: śr 19 gru, 2012 12:53
Lokalizacja: Łosice

Zamówiłem całego air boxa z przepływką i resistor pack. Do zamknięcia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ dolotowy”