czy ktoś już mył płytkę kompa jak tak to czym ja do elektroniki używam rozpuszczalnika karbamidowego ale kompa mam 1 raz w ręku i nie wiem czy tu też lać
ECU KOMP AWARIA
Moderator: Moderator
nyska stała tydzień nie ruszana dziś wsiadam chcem odpalić i pyrkota na 2 gary potem patrze na podłodze pasażera kałuża wtyczka od kompa wilgotna wyciągam kompa rozkręcam i pływa w nim parę kropel wody w tej chwili jest w trakcie suszenia czy to ma sens czy on już padł ?
czy ktoś już mył płytkę kompa jak tak to czym ja do elektroniki używam rozpuszczalnika karbamidowego ale kompa mam 1 raz w ręku i nie wiem czy tu też lać
?
Ostatnio zmieniony sob 21 maja, 2011 17:57 przez BUGALUS, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak osuszysz to bedzie wiadomo do stracenia i tak nic nie masz 
Gdyby jednak ECU ci padlo to mam i oddam w dobrej cenie
Gdyby jednak ECU ci padlo to mam i oddam w dobrej cenie
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
komp już suchy ładuje dmuchawkę aby osuszyć wtyczkę do kompa i się okaże co padło 
wiec tak odpala na dotyk jak zawsze
ale dalej to samo po podaniu zapłonu na kompie świeci się zielona dioda po przekręceniu potencjometrem jest następująca składni
mrygają obie diody na raz czerwona z zieloną
1 x wolno
2 x wolno
3 x szybko
4 x szybko
5 x szybko
po przekręceniu w 2 bańke mrygają
5 x czerwona potem
5 x zielona obie powoli
czy ktoś to ogarnia ???
wiec tak odpala na dotyk jak zawsze
mrygają obie diody na raz czerwona z zieloną
1 x wolno
2 x wolno
3 x szybko
4 x szybko
5 x szybko
po przekręceniu w 2 bańke mrygają
5 x czerwona potem
5 x zielona obie powoli
czy ktoś to ogarnia ???
Ostatnio zmieniony sob 21 maja, 2011 19:29 przez BUGALUS, łącznie zmieniany 1 raz.
no to mi wyglada na ok. Na poczatku masz 5 trybow do wyboru a pozniej cyfra 55 czyli ok. Moze sie myle ale z tego co pamitam to tak wyglada.
tak na zaś...jast taki preparat do czyszczenia stykow, ogolnie elementow elektrycznych. Ostatnio sie nawet na niego natknalem w tesco ale nie pamietam jak sie nazywa. Dobrze czysci i szybko odparowuje. sprobuj.
tak na zaś...jast taki preparat do czyszczenia stykow, ogolnie elementow elektrycznych. Ostatnio sie nawet na niego natknalem w tesco ale nie pamietam jak sie nazywa. Dobrze czysci i szybko odparowuje. sprobuj.
(O O/ - - \O O)
--------------------
.oo