Autogauge boost sie cos pierd..... ;) wskazowka nie na "

Wszystko co dotyczy dodatkowych zegarów,problemy z działaniem,podłączenie,problemy z montażem.Boost,EGT,AFR,Temp.Wody,Temp.Oleju,Ciśnienie Oleju itp....

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
dredman
-#Sympatyk
-#Sympatyk
Posty: 399
Rejestracja: pn 21 wrz, 2009 20:19
Lokalizacja: Radom

Witam
Ma ktos tak ze zegar sie zalacza cala ta opening ceremony i w zaleznoski kiedy... raz wskazowka mi zostaje na 0 raz lekko ponizej raz lekko powyzej... a powinno wiadomo 0 i koniec...
Wiadomo pozniej wskazanie za wysokie albo za nieskie...
Moze jest sposob zeby to dostroic jakos badz zegar padac zaczyna po prostu

Pozdr
Awatar użytkownika
kamilp1908
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Posty: 1416
Rejestracja: śr 30 maja, 2007 07:06
Lokalizacja: Płock/Warszawa
Kontakt:

Potencjometr do regulacji powinien być z tyłu, trzeba małym wkrętakiem wyregulować na 0.
Jak bardzo jest poniżej/powyżej 0?
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować :D
Awatar użytkownika
artoor200sx
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Posty: 804
Rejestracja: pt 11 wrz, 2009 10:39
Lokalizacja: ZKL Gąskowo ;)

Czy to przypadkiem nie zwiazku kiedy odpalasz auto ?? np rano zimny silnik , i lekko znurzony , zaspany aku - wskazowka pojdzie ponizej zera , a jak rozgrzany silnik , po jezdzie , aku doladowany w pelni sil wskazowka zatrzyma sie powyzej zera ??

tak se gdybam , moze akurat trafie ;)
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
Awatar użytkownika
kamilp1908
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Posty: 1416
Rejestracja: śr 30 maja, 2007 07:06
Lokalizacja: Płock/Warszawa
Kontakt:

Jeśli AG jest na krokowcu to na pewno nie to. Wina może być w tym, że 0 to jest jakieś ciśnienie odniesienia dla danego dnia. Więc jeśli będzie ciśnienie atmosferyczne większe/mniejsze to też wskaźnik będzie pokazywać ponieżej/powyżej 0.
U siebie mam własnej konstrukcji wskaźnik doładowania z map sensorem z VAGa. Dla tego czujnika 0 to jest 1013 hPa. Jak jest niskie ciśnienie na zewnątrz to pokazuje mi np. -0.03Bara.
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować :D
Awatar użytkownika
scooter
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 4145
Rejestracja: sob 02 wrz, 2006 14:33
Lokalizacja: Koszalin

AG boost ma w puszce sensora trimer do regulacji/kalibracji jeśli to Cię mocno drażni ;)

znalazłem w moim katalogu fotkę ;)
Obrazek
Ostatnio zmieniony śr 12 cze, 2013 21:53 przez scooter, łącznie zmieniany 1 raz.
<center>
<span style="color:WHITE">ZAPRASZAM NA INSTAGRAM</span> <a href="https://www.instagram.com/silverproject.eu/" target="_blank" title=""></span>
<span style="color:cyan">Potrzebujesz części samochodowych, akcesoriów do tuningu?<br> W sklepie</span> <a href="https://silverproject.eu/pl/" target="_blank" title="tuning, akcesoria, cambery, hamulce hydrauliczne, części samochodowe,drift,drifting,E30,e36,E46,bmw,sklep,s13,200sx,s14, turbo"><strong><span style="color:red;font-size:large">SilverProject</span></strong></a> <span style="color:cyan">znajdziesz ich masę!</span> <br><br> <a href="http://www.silverproject.pl"><img src="https://silverproject.eu/wp-content/upl ... t.png"></a> </center>
Awatar użytkownika
dredman
-#Sympatyk
-#Sympatyk
Posty: 399
Rejestracja: pn 21 wrz, 2009 20:19
Lokalizacja: Radom

...no wlasnie auto nie odpalone panowie
Tylko kluczyk przekrecam zeby zaskoczyla stacyjka bez rozrusznika
Scooter dzieki rozbiore to w poniedzialek i pokrece ta srubka i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Po prostu zastanawia mnei sam fakt ze ok moze byc niewyregulowane wyskalowane tylko czemu czasem lekko ponize badz powyzej zera pokazuje...
Ad wychylenia tej wskazowki ostatnio np powinna byc na zero a byla na 0,1 bar na nie dzialajacym silniku ;) wiec wq lekko szczegolnie przy booscie..
kamilp1908 z tym cisnieniem atm to cos w tym jest :)

Thx
Ostatnio zmieniony czw 13 cze, 2013 00:19 przez dredman, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek89
Postojebca
Postojebca
Posty: 1608
Rejestracja: pn 15 paź, 2007 20:04
Lokalizacja: Gm. G?ogówek(opolskie)
Kontakt:

bo do takich aplikacji używa się manowakuometrów, pokazują one ciśnienie i podciśnienie względem atmosfery.
Rice is nice
Obrazek
Awatar użytkownika
Crenshaw
Stały gość
Stały gość
Posty: 248
Rejestracja: sob 17 maja, 2014 07:43
Lokalizacja: Barlinek

też mam problem z wskaźnikiem AG SM PEAK boost, mianowicie po ceremonii powitalnej wskaźnik stoi na samym dole, po krótkiej jeździe po wciśnięciu PEAK ruszy się o milimetr. Może ktoś podpowiedzieć czy to czujnik jest do wymiany czy od razu zamawiać cały wskaźnik?
"Spiritually, everything should be turbo charged" - Turbo Yoda MCM
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 3122
Rejestracja: śr 13 sie, 2008 22:00
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Racibórz

odepnij czujnik i zobacz co sie bedzie dzialo - powinien migac z racji nie podlaczonego czujnika, sprawdz kabelek czujnik-zegar czy nie ma uszkodzen, no i pozostale kabelki przy gajgerze.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
Neo2005
Sponsor
Sponsor
Posty: 918
Rejestracja: czw 08 maja, 2008 15:05
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

95% czujnik do wymiany.
Części tuningowe bovy, naby, pasy szelkowe, wskazniki, turbo timery,stozki, kierownice i wiele wiele innych - zawsze w dobrych cenach !!! 505-205-558

Lista części: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14275251

My project s13 http://forum.turbokillers.com/tematy23/ ... vt9286.htm
Robson
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Posty: 35
Rejestracja: sob 28 wrz, 2013 12:45
Lokalizacja: Łosice

U mnie jest tak samo w "defi" cisnienie oleju na zgaszonym pokazuje około 1-1,5 bar. przy odłączonym czujniku pokazuje 0, było tak od nowości, też czujnik?
Awatar użytkownika
Crenshaw
Stały gość
Stały gość
Posty: 248
Rejestracja: sob 17 maja, 2014 07:43
Lokalizacja: Barlinek

neo miał rację, przyczyną był czujnik, po wymianie znowu widać ile pompuje :)
"Spiritually, everything should be turbo charged" - Turbo Yoda MCM
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dodatkowe zegary”