Szarpanie ....
Moderator: Moderator
Mi szarpie od 3800 do 4800. Co dziwne nie zawsze i nie ma znaczenia czy zimny czy ciepły. Pod koniec mca jadę do Jarka ustawiać zapłon itd. itp. Jak coś wyjdzie to dam znać
Ostatnio zmieniony ndz 28 mar, 2004 10:55 przez Karrlos, łącznie zmieniany 1 raz.
EMWU is dead
A więc na dzień dzisiejszy zapłon był ustawiany na lampę i wszystkie inne możliwości(metoda prób i błędów) niestety szarpie cały czas , choć podobno trochę mniej. Został sprawdzony komputer - tam wszystko gra, więc jest
. Świece pójdą do podmiany w środę i być może to jest powodem.
Oczywiście będę informował o postępach prac na bieżąco
Oczywiście będę informował o postępach prac na bieżąco
EMWU is dead
pompa paliwa ?
"I had a look around the carpark and couldn't help noticing, that my car is significantly faster than all of yours..."
powered by:Japan Sport Service
powered by:Japan Sport Service
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Spoko spoko pompe tez bede niedlugo podmienial i wszystko na nia wskazuje..... (mimo ze mowiono nam ze nowa jest wsadzona.......)
Tak swoja droga to wyslal bym pare przeklenstw w strone KIELC a konkretnie jednej osoby. Niby taki porzadny klubowicz auto super sprawne itp. Pewnie ze sprawdzilismy wszystko co sie dalo na miejscu ale kolo mial pelna swiadomosc co niedomaga i mogl nam o typ poprostu powiedziec.....
Specjalnie sie nie martwie ale zajelo by mi to mniej czasu gdybym posiadal wiedze poprzedniego wlasciciela. Dzisiaj bede dopiero po 19 sie z autkiem "szarpal" ale napewno powiem co bylo.
Tak swoja droga to wyslal bym pare przeklenstw w strone KIELC a konkretnie jednej osoby. Niby taki porzadny klubowicz auto super sprawne itp. Pewnie ze sprawdzilismy wszystko co sie dalo na miejscu ale kolo mial pelna swiadomosc co niedomaga i mogl nam o typ poprostu powiedziec.....
Specjalnie sie nie martwie ale zajelo by mi to mniej czasu gdybym posiadal wiedze poprzedniego wlasciciela. Dzisiaj bede dopiero po 19 sie z autkiem "szarpal" ale napewno powiem co bylo.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
Dla zainteresowanych. Jaro zmienił pompe na inną i Szarpanie zmalało o około 80%.
Teraz jeszcze będzie ponownie ustawiał zapłon , bo wczoraj w nocy nie miał czasu.
Będą jescze sprawdzane świece, bo nie są platynowe i podobno trochę przejechały.
Przygód c.d. już w środę. Jak Jarkowy znowu dołączy do globalnej sieci to zreferuje całość bardziej profesjonalnie
Teraz jeszcze będzie ponownie ustawiał zapłon , bo wczoraj w nocy nie miał czasu.
Będą jescze sprawdzane świece, bo nie są platynowe i podobno trochę przejechały.
Przygód c.d. już w środę. Jak Jarkowy znowu dołączy do globalnej sieci to zreferuje całość bardziej profesjonalnie
EMWU is dead
Jakbyś pisał o moich perypetiach. Miałem dokładnie tak samo. PowodzeniaKarrlos pisze:Dla zainteresowanych. Jaro zmienił pompe na inną i Szarpanie zmalało o około 80%.
Teraz jeszcze będzie ponownie ustawiał zapłon...
Hehe. Jak klub to klub, no nie
Wymieniona pompa paliwa,zapłon ustawiony. Na dobrych świecach podobno śmiga bez problemów więc świece do wymiany już niedługo, ja jeszcze nie jechałem .
Dziś najpóźniej jutro bedę miał u siebie , pogadam z Jarem i zrobię podsumowanie własnych perypetii.
Wymieniona pompa paliwa,zapłon ustawiony. Na dobrych świecach podobno śmiga bez problemów więc świece do wymiany już niedługo, ja jeszcze nie jechałem .
Dziś najpóźniej jutro bedę miał u siebie , pogadam z Jarem i zrobię podsumowanie własnych perypetii.
EMWU is dead
To może ja o swoich doświadczeniach.
Jak miałem mocno przestawiony zapłon (wyprzedzony, prawie do oporu), to płynnie przyspieszał, mocno, na całej skali.
Wadą było to, że nie dało się jechać ze stałą prędkością, bo wówczas lekkie ruszenie nogą powodowało nagły zryw do przodu lub zahamowanie mocne silnikiem.
Jak ustawiłem zapłon, to pojawiło się szarpanie pomiędzy 2 a 3 tys. oraz przymulania pomiędzy 3 a 4 tys. Od 4 tys. ciągnął jak burza. Dodatkowo, przy ruszaniu jak mu się wciśnie gaz za mocno (i pewnie zaleje), to rusza mułowato jak kiedyś gdy miałem Meśka Beczkę (wystarczy nogę zdjąć z pedału i znów nacisnąć i zazwyczaj jest OK, ale jak uciekasz przed rozpędzoną ciężarówką, to nie masz odruchu puszczania pedału gazu). Wpadliśmy z Łukaszem na pomysł zmiany IC (mój jest klejony silikonem), ale jeszcze tego nie zrobiliśmy.
Jednak dzisiaj - cieplej i powietrze bardziej suche - jechał jakby lepiej i to nawet jak był zimny. Możę, Karlos, u Ciebie jest tak samo - wypogodziło się i jest OK.
Jak miałem mocno przestawiony zapłon (wyprzedzony, prawie do oporu), to płynnie przyspieszał, mocno, na całej skali.
Wadą było to, że nie dało się jechać ze stałą prędkością, bo wówczas lekkie ruszenie nogą powodowało nagły zryw do przodu lub zahamowanie mocne silnikiem.
Jak ustawiłem zapłon, to pojawiło się szarpanie pomiędzy 2 a 3 tys. oraz przymulania pomiędzy 3 a 4 tys. Od 4 tys. ciągnął jak burza. Dodatkowo, przy ruszaniu jak mu się wciśnie gaz za mocno (i pewnie zaleje), to rusza mułowato jak kiedyś gdy miałem Meśka Beczkę (wystarczy nogę zdjąć z pedału i znów nacisnąć i zazwyczaj jest OK, ale jak uciekasz przed rozpędzoną ciężarówką, to nie masz odruchu puszczania pedału gazu). Wpadliśmy z Łukaszem na pomysł zmiany IC (mój jest klejony silikonem), ale jeszcze tego nie zrobiliśmy.
Jednak dzisiaj - cieplej i powietrze bardziej suche - jechał jakby lepiej i to nawet jak był zimny. Możę, Karlos, u Ciebie jest tak samo - wypogodziło się i jest OK.
- Lukasz
- Stały gość

- Kontakt:
To nie było tak że wpadliśmy na pomysł zmiany IC, bo to troche dziwnie brzmi, po prostu sprawdzaliśmy wszystkie rury na szczelność, w rurach przed przepustnicą był drobny piasekBodiniusz pisze:Wpadliśmy z Łukaszem na pomysł zmiany IC (mój jest klejony silikonem), ale jeszcze tego nie zrobiliśmy.
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Nissan karlosa miał dokładnie takie objawy jak opisał Bodiniusz sprawdzałem wszystkie rury i były ok więc wkońcu wymieniłem pompe (mimo ze powiedziano nam ze jest nowa) i jakby ręką odjoł. Na świecach też mu się poprawiło ale nie dość dopierow komplacie z pompą zaczeło to solidnie śmigać.
Dodam ze Gość jechał moim a ja Karlosa i szły łeb w łeb (u mnie orginał Chip i doładowanie 0,5 bar oraz końcówka dławiąca w wydechu)Ale 230km/h nim poleciałem mimo ze był na 16 calowych felach 225/55
Dodam ze Gość jechał moim a ja Karlosa i szły łeb w łeb (u mnie orginał Chip i doładowanie 0,5 bar oraz końcówka dławiąca w wydechu)Ale 230km/h nim poleciałem mimo ze był na 16 calowych felach 225/55
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
Pompa paliwa... skąd wziąć, ile kosztuje i skąd mieć pewność, że jest OK...
[Do Łukasza... ciągle mi w głowie ta pompa wody z Meśka do wymiany przez zalanie wodą i dlatego tak mi się napisało]
[Do Łukasza... ciągle mi w głowie ta pompa wody z Meśka do wymiany przez zalanie wodą i dlatego tak mi się napisało]
Ostatnio zmieniony wt 06 kwie, 2004 12:22 przez Bodiniusz, łącznie zmieniany 1 raz.