CZEŚĆ WSZYSTKIM.
Kto mi udzieli informacji, jaka jest długość oryginalnego bagnetu, do oleju w silniku w NISSANIE 200SX 1.8.16v, S13, '93. Bo mam wątpliwości, czy mój jest oryginalny...Powinno niby być 3.5litra oleju, jak tyle jest, to bagnet mi nie pokazuje nic. Mechanik wlał więcej o dwa litry i jest poziom ok. Mój bagnet ma żółty uchwyt i jest giętki-linka. Jaki jeszcze może być powód takiego stanu rzeczy? Bo jak by było za dużo oleju, to chyba niedobrze?
Pytanie moje może nie jest za mądre, ale nigdzie nie mogę znaleźć literatury do tego auta.
Jak by ktoś miał książkę, to chętnie kupię.
Z góry dziękuję.
OLEJ W SILNIKU
Moderator: Moderator
nie jestem specjalista od S13....
ale ksiazke mozesz sobie sciagnac z:
http://www.turbokillers.com/dload.php?a ... egory&id=2
ale ksiazke mozesz sobie sciagnac z:
http://www.turbokillers.com/dload.php?a ... egory&id=2
co do bagnetu to mój ma długość (od początku gumy) 39.8cm twój powinien być taki sam i 3.5l to już jest max na bagnecie
-
maciolo
jeżeli przelałeś olej to zlej go jak najprędzej bo Ci szlak trafi uszczelniacze
ja kiedyś zostawiłem swoją bumę ( BMW E21 2,0 147 PS) na wymianę oleju i jak idiota mie sprawdziłem poziomu i szlak mi trafił uszczelniacze na wale

ja kiedyś zostawiłem swoją bumę ( BMW E21 2,0 147 PS) na wymianę oleju i jak idiota mie sprawdziłem poziomu i szlak mi trafił uszczelniacze na wale
-
ChEsTeR
A dlaczego w downloadach nie ma ksiazki servisowej do s12 nie postaraliscie sie chlopaki 
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Nasz bagnet jest do dupy i jak sie go wyciąga to się ociera o rurkę która go prowadfzi do miski i najczęściej jest zabrudzony olejem ze ścianek a nie tym z miski i często to co widzimy na bagniecie nie jest zgodne z prawdą.W związku z czym trzeba wykonywać tą prostą operację kilkakrotnie i delikatnie wyciągać bagnet.
Ja jak wleje po zmianie 3,5 l oleju (wymieniałem filtr) a jeszcze nie zapale silnika to mam zazwyczaj nieco ponad pół stanu zalezy ile czasu minie od wlania. A jak wiadomo pompa jeszcze nie zacągneła oleju do filtra.....
Teraz juz przestałem się kierować (tak mocno) bagnetem i poprostu leje 3,6 litra oleju a potem patrze jak szybko gaśnie mi kontrolka od ciśnienia jak dłuzeni niż 3 sek to wymnieniam olej (nawet jeśli to jest wcześniej niż 5000km). Właściwie moj nie pali oleju ani go nie gubi i po 5000km na bagnecie dalej mam połowe tak jak wlałem.takze zawsze z bańki mi zostaje z 0,4l oleju a tak już uzbierałem prawie litr...jeszcze pare razy i bede miał wymiane za darmo
Ja jak wleje po zmianie 3,5 l oleju (wymieniałem filtr) a jeszcze nie zapale silnika to mam zazwyczaj nieco ponad pół stanu zalezy ile czasu minie od wlania. A jak wiadomo pompa jeszcze nie zacągneła oleju do filtra.....
Teraz juz przestałem się kierować (tak mocno) bagnetem i poprostu leje 3,6 litra oleju a potem patrze jak szybko gaśnie mi kontrolka od ciśnienia jak dłuzeni niż 3 sek to wymnieniam olej (nawet jeśli to jest wcześniej niż 5000km). Właściwie moj nie pali oleju ani go nie gubi i po 5000km na bagnecie dalej mam połowe tak jak wlałem.takze zawsze z bańki mi zostaje z 0,4l oleju a tak już uzbierałem prawie litr...jeszcze pare razy i bede miał wymiane za darmo
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co