aż sobie to wyobraziłem
ale generalnie "wolne/tanie" auta działają na mnie kojąco
mała szansa na wyprzedzenie kogokolwiek
no i nie krzywię się jak wjadę w setną wyrwę w jezdni
Moderator: Moderator

miałem kiedyś ticacza i bym nie powiedział że to kiepski wóz..steveo pisze:Tak się mówi ''kupię tico z gazem'' .Kupiłem wóz podobnej klasy i po tygodniu już go nienawidziłem.Dla normalnego mężczyzny jazda ticaczem jest niewskazana,no i taki wóz działa jak antykoncepcja

Napisałem w kwestii formalnej bo się narzekactwo podniosłoWiscoo pisze:Roball'ku, ale to jest powszechnie wiadome, z tym nikt się nie kłóci i każdy to wie (a przynajmniej powinien).
Tutaj chodziło (przynajmniej mi) o kosztorys przerobienia s13 na diesla i ewentualne dalsze modyfikacje.
Ciężko także brać za przykład jedne z najnowocześniejszych silników diesla, w tym wypadku jest to, jeśli się nie mylę sześciolitrowa jednostka w układzie V12 i jeśli się nie mylę ma dokładnie 1000Nm. Jednak, co miłe dla portfela, średnie spalanie jest tutaj w przedziale 15-20 litrów.
Co natomiast się tyczy sportu... W Le Mans królują teraz diesle, właśnie z racji większej sprawności.
scooter pisze: gaz jest do zapalniczek
ropa jest do traktorów
prawdziwe auta jeżdżą na benzynie

Stare auta, nie prawdziwewis2brwa pisze:Nic jednak nie zmienia faktu że:
scooter pisze: gaz jest do zapalniczek
ropa jest do traktorów
prawdziwe auta jeżdżą na benzynie

Sorry ale ja nie dam się oszwabiać z hajsu sponsorował darmozjadów z sejmu.wis2brwa pisze:bezsensu nasze spory bo jedni są za gazem a jedni nie
ja uważam, że jeśli chce się oszczędzać to kupuje się auto małolitrażowe które pali mało albo klekota który też pali mało
a jak się chce mieć auto sportowe to trzeba liczyć się z kosztami
tankowac paliwo o liczbie oktanow nie mniejszej niz 98 badz lpg od mietka zza rogu

kolosezw pisze:brzydze sie ekologia
i gazem rowniez, dlatego ze te silniki nie zostaly skonstruowane z mysla o gazie, a w serwisowce nie ma zapisu mowiacego:tankowac paliwo o liczbie oktanow nie mniejszej niz 98 badz lpg od mietka zza rogu