Nie kumam.PiotrekŁDZ pisze:Tak tylko że jest problem organizacyjny. po buggy ma przyejchać jego kumpel. Musi obejrzeć zanim gość wpłaci mi kase. Wiec przyjmijmy że obejrzy, będzie na tak. Gość wpłaca mi na PP, ale ściągnięcie kasy trwa 3 dni jak piszecie. Więc goiść zabiera buggiego, ja niby mam pieniądze ale tylko na pp, a po 3 dniach okazuje się że nie moge przelać ich na swoje konto...
Ewentualnei tak jak pisze Nurek. Gość zabiera buggiego a potem twierdzi że go nei odebrał i wstrzymuje transakcje. Umowa nawet jak ejst to jest na jego kolege więc nie do udowodnienia!![]()
Dborze kumam? Bardzo mi ppomogliście, dzieki cłopaki! Mam już jakieś pojęcie.
Ja go namawiam, żeby przelał pieniądze na konto kolegi, a ten niech wypłaci je w pl i przywiezie mi do ręki.
Jakie mogą być powody że gość nei chce na to przystać?
1. Powiedzmy że koleś przyjeżdża w niedziele oglądać. Jest ok i daje znać kupującemu.
2. Kupujący wpłaca Ci kasę w poniedziałek i masz ją w ciągu 15 min na koncie paypal.
3. Od razu tego samego dnia wypłacasz sobie kasę na konto swoje w Polsce. (nie da się to coś kręci) jak się da to też umawiasz się z nim na piątek - nie wcześniej (żebyś miał czas aby ta kasa wpłynęła Ci na konto Polskie)
4. W czwartek powinieneś mieć kase
5. W Piątek przyjezdza po buggy.
Na inne opcje się nie zgadzaj. Np. wpłaca Ci w poniedziałek pieniądze PayPalem i od razu tego samego lub następnego dnia chce przyjechać po "towar"