darmowy internet

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

Wchodzimy na stronę:
http://aero2.pl/bdi.html
Czytamy całość i ewentualnie podejmujemy decyzję czy chcemy czy nie ;)

Wrzucam w celach informacyjnych bo dużo osób o tym nie wie (ja się dowiedziałem wczoraj).
Z tego co wiem:
- Ma obowiązywać do końca 2014.
- Prędkość nie powala (256kb/s, potem 512).
- Nie wiem po co, ale chcą kopię dowodu osobistego.
- Czekając na wysyłkę pocztą czeka się 1.5-2 miesiące.
- O sprawie wie mało osób bo im najwyraźniej zależy na tym, żeby mieć jak najmniejsze zainteresowanie.
- Skąd to w ogóle się wzięło - podobno jest to firma powiązana z Polsatem, który wygrał przetarg na sieć LTE - a zapewnienie dostępu do darmowego internetu było jednym z wymogów wygrania przetargu na LTE. Teraz ten wymóg chcą zrealizować przy absolutnym minimum - stąd i nasza niewiedza o całej akcji.
- Zamówienie tego to jakaś przeprawa przez mękę (2 opłaty na 2 różne konta, listy polecone z potwierdzeniami odbioru itp. itd.). Osobiście jak bym mieszkał w Wawie to bym się po to przeszedł, bo czekać 2 miesiące na przesyłkę to nie wiem czy mi się chce.
- Modemy, które to obsługują kosztują 150zł minimum na allegro.
- Plusem jest to, że po skończeniu okresu darmowego dostępu na koniec 2014 możemy kartę oddać i dostajemy z powrotem 20zł depozytu, które wpłacamy w momencie jej wzięcia.
- Minusem jest to, że nigdzie nie znalazłem wzoru dokumentu rezygnacji z usługi ;)

Także są plusy, są minusy. Wrzucam w celach informacyjnych dla wszystkich zainteresowanych ;) Nie wczytałem się dokładnie w całość dokumentów, także radzę dobrze sprawdzić tą ofertę przed podjęciem decyzji, ale jak by nie było jest to net za free bez jakichś ściem widocznych gołym okiem.
Narazie znam jedną osobę, która to zamówiła i dostała kartę - jemu działa. Druga osoba z moich znajomych, która to zamówiła czeka na kartę od końca stycznia ;) Jak ktoś już ma to poproszę o opinię czy warto się męczyć z zamówieniem ;)
Ostatnio zmieniony czw 08 mar, 2012 12:40 przez mysza, łącznie zmieniany 2 razy.
Przedszkole Montessori FaSolLa

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Awatar użytkownika
kamilp1908
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

Była nawet o to swego czasu afera, że nikogo o tym nie informują. Chcieli wtedy także jakieś chorej opłaty za karte sim, nawet za to dostali jakąś karę, że nie wywiązują się z umowy.
http://www.wykop.pl/link/795289/test-da ... -od-aero2/
http://www.wykop.pl/link/860121/aero2-u ... gulaminie/
http://www.wykop.pl/link/890759/aero2-w ... internetu/
Na wykopie jest o tym więcej.
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować :D
Awatar użytkownika
dapper
Stały gość
Stały gość

Ciekawe czy to nie jakis walek...czy pod podanym adresem widnieje taka firma. Zazwyczaj jak cos jest za darmo to placimy podwojnie. Byla juz afera np z "darmowym" pobieraczkiem gdzie jak nie przeczytales regulaminu DOKLADNIE dostawales wezwanie o ze niby sprawa jest w sadzie za niepłacenie rachunku. po 2 miesiacach czy jakos tak jak nie zrezygnowales z konta zekomo darmowego bylo to jednoznaczne z przedluzeniem umowy na konto platne, zktorego oczywiscie nie mozna bylo zrezygnowac.
Dostali milion spraw o wyludzenie pieniedzy i tak sie skonczylo.

Ryzykujesz bo ja nie?
Awatar użytkownika
kamilp1908
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

To nie jest wałek, za tym stoi Polsat/Plus czyli Soloż-Żak (chyba tak się to pisze). Po prostu nie jest o tym głośno, bo w sumie są przez to będą w plecy z kasą.
BRD
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

W przypadku mojego znajomego karta przyszła po jakimś miesiącu. Transfer faktycznie nie powala, ale skoro za darmo, to nie można narzekać. Tak jak pisał mysza zamówienie tego wyraźnie ma zniechęcić ludzi. Odnośnie zwrotu depozytu. LINK
Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

dapper, tak jak pisałem - firma związana z Polsatem i to akurat jest ich obowiązek wynikający z przetargu na LTE. Tak jak kamilp1908, pisał - o tym nikt nie wie bo przez to są w plecy z kasą. Wymóg przetargu spełniają bo dają go za darmo dla Polaków, ale że sposób odebrania tego jest cholernie utrudniony to już druga sprawa ;)
Wrzuciłem to do nas bo może ktoś się zainteresuje, aczkolwiek polecam przeczytanie dokładnie wszystkich dokumentów. Ja się narazie nad tym dopiero zastanawiam, więc info odnośnie własnych przejść z zamówieniem tego jeszcze nie mam żadnych ;)
Ostatnio zmieniony czw 08 mar, 2012 14:03 przez mysza, łącznie zmieniany 1 raz.

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Awatar użytkownika
dapper
Stały gość
Stały gość

jak cos bedziesz wiedzial to daj znac. To dziala tylko w wawie??
Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

jest mapka gdzieś na tej stronie z zasięgiem - ogólnie w każdym większym mieście powinno chodzić ok, na mazurach jest najsłabiej.

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Awatar użytkownika
BUGALUS
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

ja w pruszczu mam 3 nadajniki miejskie za darmo jestem już podłączony około roku prędkoś tragiczna ale gg i tk działa :D
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

a bedzie to dzialas jak wloze karte do telefonu jakiegos? W UK zadziala? :P
Awatar użytkownika
kamilp1908
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

Musisz pewnie mieć telefon z obsługą LTE. W UK nie zadziała, to dotyczy tylko terenu PL.
laser
Stały gość
Stały gość

W Lublinie działa znkomicie. Pół mego :-), a ma być więcej. Jako modem wziąłem jeden z tych 4 rekomendowanych na stronie BDI (kosztował z przesyłką 108zł). Nie pamietam oznaczenia, bo mi go siostra zakorbiła i tyle go widziałem. Czyli używa :-)
240sx s13
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”