FILTRY Stozkowe
Moderator: Moderator
-
Grzesiek85
moze ktos wrucic fotke ze swojim rozwiazaniem montarzu filtra storzekowego...chcialbym przed montarzem zobaczyc Wasze pomysly
-
cziko
jak ma sie gaz to jest najlepsze co moze byc!!bo jak masz stozek i ten wszamy mechanizm strzeli to nie rozpiepszy ci obudowy i takich tam innych paltików w dolocie tylko pójdzie se na boki stożkiem
ODPOWIADAM PAJĄKOWI 2444 . MOŻESZ ZOBACZYĆ WLOT MA ZDJĘCIACH I FILMACH ZE ZLOTU WE WŁADKU. A JAK TYLKO BĘDĘ MIAŁ TROCHE CZASU TO POKAŻE ZDJECIA MOJE.
-
Dewik
- Coś już wiem

- Kontakt:
No dzisiaj wyszarpałem(tzn wyciagnołem,kuźwa troche problemu było z ta obudowa zwłaszcza w odkreceniu jej z tego miejsca gdzie jest przepływomierz,wszystko zastane i nigdy nie dokrecane...)obudowe filtra powietrza...Niestety musze coś pokombinowac bo moj stozek ma uniwersalne wyjscie i nie pasuje(BMC)Może juz to przerabialiście i wiecie jak to zrobic??Czekam na jakieś pomysły 
-
Dewik
- Coś już wiem

- Kontakt:
No stożek założony...Hehe nie wiedziałem,że bedzie inny efekt niż w samochodzie z silnikiem wolnossącym
a szkoda ;/ Ale też mi sie podoba jak powietrze cofa sie i wali o łopatki turbiny przy zmianie biegu badż puszeniu gazu;) Fajne to im wyzsze obroty silnika tym więcej syczy
Dolot powietrza zrobiłem z orginalnego tylko problem jest w tym,ze chyba przez niego nie wieje powietrze jak nie sa swiatła podniesione?Odgrodziłem od silnika blacha i juz sie tak nie nagrzewa
Samochód nie jest mułowaty...wręcz przeciwnie turbinka szybciej się wkreca
Stozek mam BMC
Pozdro 
Tka jak mówiłem efekt jest , ale wyjmij staru dolot on tylko preszkadza
-
Dewik
- Coś już wiem

- Kontakt:
Hehe,właśnie wywaliłem seryjny dolot
Tylko skad mam miec pewnosc ze stozek bierze sobie zimne powietrze?!Na wiosne jak bede zmieniał kolor to zrobie w błotniku wlot
coś w podobie jak ma Jarkowy
chyba,że ktos zna inny sposób żeby doprowadzic do stożka zimne powietrze?!
-
cziko
MOZESZ SMIGAC JAK NAJBARDZIEJDewik pisze:Mam pytanko...Moge jezdzic na stozku w zime,czy lepiej zalozyc seryjny filter??
prosze mi powiedz jak wycyzścić/umyć stożek KN
Są preparaty do czyszczenia stożków - poszukaj po sklepach albo necie na pewno znajdziesz. Czyszczenie przeważnie polega na wymyciu np. szczotką/gąbką a potem zakonserwowaniu drugim preparatem. Jeśli filtr jest ostro zabrudzony to wymycie pomoże, ale tylko częściowo. Generalnie po 2-3 wymyciach stożka ja bym taki wyrzucił i wymienił na nowy (chyba że czyścisz go w miarę często).
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
- borimichal
- -#Moderator

Witam.
Czy ktos z Was mial moze do czynienia z stozkiem firmy "Fujita"?
http://moto.allegro.pl/item367738666_fu ... _k_n_.html
Przymiezam sie wlasnie do kupna stozka i ten wpadl mi w oko.
Pozdrawiam
Czy ktos z Was mial moze do czynienia z stozkiem firmy "Fujita"?
http://moto.allegro.pl/item367738666_fu ... _k_n_.html
Przymiezam sie wlasnie do kupna stozka i ten wpadl mi w oko.
Pozdrawiam