szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
To ja mam takie pytanie:
Niedługo będę składał do kupy auto, w tym układ hamulcowy. Zostawić czy wywalić ABS???
Dodam że koncepcja auta to typowy Daily Street Warrior +/- 200KM.
Bedzie więc jeździło po mieście, czasem w trasy, czy zima czy deszcz, na tor okazjonalnie.
Niedługo będę składał do kupy auto, w tym układ hamulcowy. Zostawić czy wywalić ABS???
Bedzie więc jeździło po mieście, czasem w trasy, czy zima czy deszcz, na tor okazjonalnie.
S13 CA18DET
JapanizeD
JapanizeD
Sykopson, ja bym wywalił, w poprzednim aucie wypieprzyłem bo mi zaczął wadzić przy aresywnej jeździe. Teraz też będe wywalał. Dla mnie lepiej się jeździ w sportowym aucie bez ABS'u, lepsze wyczucie hamulca jak dla mnie
Nie wiem czy zdążę do końca zimy wyskładac auto.
A fajnie byloby to zrobić teraz, puki wszystko rozgrzebane. Poza tym nie ta to przyjdzie następna zima, albo deszcz. I właśnie chodzi mi o wasze zdanie na ten temat, czy warto ten abs trzymać.
Zaznaczam, to będzie daily street, a nie okazjonalna zabawka.
EDIT: aha, no i nie wiem jaki jest ABS w S13... Mam to auto od pół roku ale jeszcze nim nie jeździłem. Żadnego S13 nigdy nie prowadziłem
Zaznaczam, to będzie daily street, a nie okazjonalna zabawka.
EDIT: aha, no i nie wiem jaki jest ABS w S13... Mam to auto od pół roku ale jeszcze nim nie jeździłem. Żadnego S13 nigdy nie prowadziłem
Ostatnio zmieniony ndz 07 gru, 2014 20:50 przez Sykopson, łącznie zmieniany 1 raz.
S13 CA18DET
JapanizeD
JapanizeD
Na mokrym czy śniegu abs w s13 zachowuję się całkiem ok więc jeśli cały układ jest sprawny i kompletny to bym zostawiłSykopson pisze:To ja mam takie pytanie:
A jak hebel ma być bardziej agresywny albo chcemy palić lacia w miejscu i abs puszcza
to można zwyczajnie wyjąć bezpiecznik albo w jego miejsce dołożyć jakiś przełącznik
Ostatnio zmieniony ndz 07 gru, 2014 21:29 przez luk, łącznie zmieniany 1 raz.
tak samo jak sprawny to bym zostawił abs do daily cara ewentualnie jakąś większą tarcze na przód dać...
ja tam jak chce spalić kapora w miejscu to i tak mogę, bo abs póki nie wykryje ruchu na przednich kołach to nie ruszy autem, przynajmniej ja coś takiego zauważyłem
ja tam jak chce spalić kapora w miejscu to i tak mogę, bo abs póki nie wykryje ruchu na przednich kołach to nie ruszy autem, przynajmniej ja coś takiego zauważyłem
Poszukuję...
Zostaw lepiej, ew. tak jak pisze luk, wsadź sobie jakiś przełącznik żeby go można było odciąć, mi jak w subarynce w zimie padł to skończyłem przez to w krzakach 
300zx z31 '86 przyszłe drift machine
dlatego najpierw trzeba się nauczyć i przyzwyczaić do tego że nie masz ABS'u żeby skutecznie wykorzystać jago brak. Ja zacząłem jeździć bez odkąd pierwszy raz odłączyłem na Track Day'u i więcej już nie używałem chociaż jeździłem i w deszczu i w zimie na letnich oponach ( byłem zmuszony)
Trzy pytanka 
1. Czy sonda lambda z CA będzie pasowała pod SR?
2. Jakie doładowanie ustawić w sr20? Mody, to wydech 3", duży FMIC + orurowanie, Walbro, stożek, MBC, BOV ProPerfekt. Komp seria.
3. Jakie świece dać? Myślałem o zimniejszych, tylko jakie?
1. Czy sonda lambda z CA będzie pasowała pod SR?
2. Jakie doładowanie ustawić w sr20? Mody, to wydech 3", duży FMIC + orurowanie, Walbro, stożek, MBC, BOV ProPerfekt. Komp seria.
3. Jakie świece dać? Myślałem o zimniejszych, tylko jakie?