Naped na 4kola S13
Moderator: Moderator
S13 4WD ??
Z tego co wiem Nissan nigdy nie produkował S13 z takim napędem, ale słyszałem, żę w kraju kwitnącej wiśni są pacjenci którzy przerabiają na taki napęd, tak jak Grzesiek S. z VTG przerobił swoją A3 na A3 quattro...
Z tego co wiem Nissan nigdy nie produkował S13 z takim napędem, ale słyszałem, żę w kraju kwitnącej wiśni są pacjenci którzy przerabiają na taki napęd, tak jak Grzesiek S. z VTG przerobił swoją A3 na A3 quattro...
pewnie chodzi o GTiRa ...
"I had a look around the carpark and couldn't help noticing, that my car is significantly faster than all of yours..."
powered by:Japan Sport Service
powered by:Japan Sport Service
ja sam vidzialem stalem obok nissana S13 kt<font class="red">u</font>ry na sniegu kulka robil i mial 4WD, ale wiecej nigdy nieslyszalem o 4WD, ja poprostu niemialem swego S13 i tym sie niecekawilem, to bylo 4-5lat temu, ale zapytam u jego jeszcze co i jak.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
chuckie
Nic tylko przerobiony - S13 - wyłącznie rwd. Może to tylko buda od S13 a w środku RB20DET ze skrzynią od gts-4
albo coś podobnego jak np Pulsar GTi-R
- borimichal
- -#Moderator

Teoretycznie bierzesz caly silnik z napedami z jakiegos skya GTR`a i wrzucasz do S13`stki;)
Mysle ze problemem moglby stac sie uklad kierowniczy( z wzgledu ze GTR`y sa prawostronne) ale moze wystarczyloby tak jak w wiekszosci przypadkow zostawic magiel z S13`stki.
Mysle ze problemem moglby stac sie uklad kierowniczy( z wzgledu ze GTR`y sa prawostronne) ale moze wystarczyloby tak jak w wiekszosci przypadkow zostawic magiel z S13`stki.
ta.
i z 30k zl na czesci i zlozenie
i z 30k zl na czesci i zlozenie
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
- alpntrb
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Tu link do S15 4WD:
http://www.skylinesaustralia.com/forums ... 15673.html
http://www.skylinesaustralia.com/forums ... 15673.html
Wyprzedaję cały mój projekt - S14 pod klasę PROFI. Po szczegóły zapraszam na priv lub kom: 536 558 063
I jeszce pociąć i pospawać budę żeby się to wszystko zmieściło.borimichal pisze:Teoretycznie bierzesz caly silnik z napedami z jakiegos skya GTR`a i wrzucasz do S13`stki;)
- borimichal
- -#Moderator

Więc podsumowujac
cale R32gtr na dawce czesci
/ 30k zł na czesci 
dobra katowka,spawarka i kapke blachy
=S13GTR
ktos chetny zeby sie tego podjac
cale R32gtr na dawce czesci
dobra katowka,spawarka i kapke blachy
=S13GTR
ktos chetny zeby sie tego podjac
takie projekty wykonuja raczej firmy, zeby pokazac sie z demo-carem, koniec koncow taki samochod tylko stoi na wystawach, i lapie przebieg tylko przejezdzajac z wystawy na wystawe...
no chyba ze ma ktos 30k do zabawy, i qpe czasu...
no chyba ze ma ktos 30k do zabawy, i qpe czasu...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.