R32 vs R33 vs R34 - porównanie

Wszelkie modyfikacje karesorii i wnętrza

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Prutkyj
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

jarkowy pisze:Dyskusja jest o wyższości świąt Wielkanocnych nad bożo narodzeniowymi a nie o przekładce silnika do S14
A jak ktoś jerszcze powie ze R33 jest brzydki to dostanie BANA :evil: :wink:
Kiedyś można było kupić prawdziwą maszyne w postaci R33 GTR LM to było dopiero - coś jak dzisiaj R34 GTR Nur. Chyba z tych nowszych R'ów jako jedyny występował w LeMans R33. Chciałbym znaleźć opinie kierowców szczegółowe dlaczego R33 GTR był ponoć gorszy od R32 :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
mellow
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

mozna bylo kupic ... chyba w GT4 :wink: :mrgreen:

to tak jak powiedziec ze mozna sobie kupic AM DBRS9, mozna ale tylko poto aby go wystwic w prywatniej stajni do wyscigow. Tak mi sie przynajmniej wydaje ;-)

A co do sky'ow to niemozna zapomiec o Nismo Z-Tunie. To robi quater'a w flat 10 albo i high 9's i ma gwarancje 8) :D

BTW. Wie ktos ile robi Veyron ? Niezdziwil bym sie jakby zebral baty na ciware od Ztuna :lol: ( niezminia to faktu ze wolal bym bjugati :mrgreen: )

A seryje GTRy to kiszka. Tyle komputerow, tyle turbin a zbieraja na torze baty od STi :lol: Obciach :mrgreen:
"I had a look around the carpark and couldn't help noticing, that my car is significantly faster than all of yours..."
powered by:Japan Sport Service
Lucas
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

R32GTR ma jedna nie podwazalna zalete...mozna go miec za jakies 25000-30000zl za rok 91,a R33GTR z roku 96 to juz wydatek rzedu 70000zl wiec roznica jest znaczna jak na nasze waruni to bym wybral R32 i wlozyl w niego te pozstale 40 tys na dobry tuning :D :mrgreen:
Awatar użytkownika
mellow
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

.....i niemogl normlanie jezdzic w PL :mrgreen:
"I had a look around the carpark and couldn't help noticing, that my car is significantly faster than all of yours..."
Lucas
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

To pojecie wzgledne jest wiele gtr-ow na swiecie przelozonych na chrzescijanska strone 8)
suchar
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

mellow pisze: to tak jak powiedziec ze mozna sobie kupic AM DBRS9, mozna ale tylko poto aby go wystwic w prywatniej stajni do wyscigow. Tak mi sie przynajmniej wydaje ;-) :mrgreen:
"Soczysty" podał hasło AM DBR9... to ja podam swoja własną impresję na w/w temat...
Może to nie jest DBR9, ale ma się to meritum sprawy, jak GT-ST do GT-R...
Załączniki
PICT0008.JPG
PICT0009.JPG
PICT0010.JPG
PICT0011.JPG
PICT0012.JPG
PICT0013.JPG
PICT0014.JPG
Ostatnio zmieniony pt 27 sty, 2006 00:18 przez suchar, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mellow
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Lucas pisze:To pojecie wzgledne jest wiele gtr-ow na swiecie przelozonych na chrzescijanska strone 8)
ale to tak jakby domalowac Damie z Łasicza wąsy ;-)

Suchar, baby-aston do DBRS9 jak GTS-T do GTR'a ? .... Ale jestes okrutny ;-) :mrgreen:
Awatar użytkownika
Prutkyj
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

GTR LM R33 były do kupienia tak jak do kupienia były/są? R34 Z-tune. Nakładu nie wiem ile było ale też mało zupełnie jak w Z-tune 20 sztuk. Co do wad skajów jeśli mowa o GT-R'ach to chyba masa. Wadą jest masa i w późniejszym czasie szybkie zurzycie opon przednich i przy złym urzytkowaniu nadsterowność. Co do skajów i to ze dostają łomoty to to że seryjnie silnik jest duszony. On seryjnie powinien posiadać 400KM. Weś zmien wydech na taki jaki trzeba, stożki, i daj boosta z marnych 0,4 na 0,7 bara. Nie sądze że Subaru wygra :)
cziko

mellow pisze:
mi tam tez sie najabrdziej podoba R32 ... oczywscie GTR :wink: Ale zdecydwowanie wolal bym np. M3 jakie ma teraz Cziko .... no gdyby zamiast s50 mial silnik s52 ;-)

:oops: nie przesadzaj obydwie odmnaiy silnikowe dostawał sromotne baty od mojej s13 z ca18det 8) fak tylko ze takai m-power to przejezdzi s13 i jeszcze nie jedna s14 po 13 w zywotnosci i zawsze dostajac baty!!co jeszcze ciekawesz ta z silnikiem s50 na trasie przy 150 potrafi palic 8,5 litra wachy a przy pałowaniu w miescie nie bieze wiecej niz 17 litró a takie wyniki to mazenie w dłubanym nissanie mój jak był szybki :D to kotłował w miescie 12 litrów na 31 kilometrów :twisted: w sobote juz bede miał m3 w domu to zobaczymy jak to sie wozi :!: od dawan chciałem polatac M a tu taka niespodzianka własna :D niestety nie zmienia to faktu ze to drechowóz :cry: chociaz patrząc na to z inej mańki to ja 118kg i luźne odzienie(nie ylic odrazu z dersami) :lol: :lol: :lol: mozemy do siebie pasowac :!: zebym sie tylko nie zakochał :mrgreen:

a wracajac do gt-r to po tych zdjeciach sucharkowych jakos spojrzałem innym okiem na r32 i jaky wyładniał :roll: :D jest taki do kupienia jak ktos chce juz nawet dłubany zdeka cena 20.000zł+ sprowadzenie z GB i opłaty :!: oh zapomniałem tylko dodac ze topiony po sam dach :lol:
Załączniki
r32-ggg.JPG
r32-gg.JPG
r32-g.JPG
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

mellow pisze: A seryje GTRy to kiszka. Tyle komputerow, tyle turbin a zbieraja na torze baty od STi :lol: Obciach :mrgreen:
Na 1/4 też :D LINK

Skyline R35 GTR

GTR vs RX7

Let me dream :D
EMWU is dead
Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Cziko, co do M3 to jeździełem trochę E36 3.0 (kpl wygar Scorpion, stożki Green, ostre wałki i kilka innych pierdółek) i powiem, że jeżeli chodzi o spalanienie to nie można się za bardzo sugerować tym co pokazuje komputer. Mi też żadko kiedy pokazywał więcej niż 15l/100km a wir w baku był trochę większy. Ale to nie znaczy że nie da się jeździć na poziomie ~12L. Jednak m3 daje się znacznie łatwiej opanować niz 200sx. S13 gwałtownie rozwija moc pow. 3500 obr i nie ma szpery przez co może być zdradliwa. M3 drze od samego spodu do końca i m.in. dzięki temu (mimo że ma ~300km) łatwiej się nią jeździ niż 170km s13! Znacznie łatwiej jest zrobić KONTROLOWANEGO boka czy ładną nawrotkę i szybko można ją wyczuć.

No ale chyba OT się zrobił...
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
Awatar użytkownika
mellow
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Prutkyj pisze:GTR LM R33 były do kupienia tak jak do kupienia były/są? R34 Z-tune. Nakładu nie wiem ile było ale też mało zupełnie jak w Z-tune 20 sztuk. Co do wad skajów jeśli mowa o GT-R'ach to chyba masa. Wadą jest masa i w późniejszym czasie szybkie zurzycie opon przednich i przy złym urzytkowaniu nadsterowność. Co do skajów i to ze dostają łomoty to to że seryjnie silnik jest duszony. On seryjnie powinien posiadać 400KM. Weś zmien wydech na taki jaki trzeba, stożki, i daj boosta z marnych 0,4 na 0,7 bara. Nie sądze że Subaru wygra :)
z tym LM road car ... hmm mozliwe niekluce sie :)

No ale wiesz to tlumienie odnosi sie do wszystkich japonczykow .... jak skyja bys podkrecil a subaryny nie to bylo by nie fair :!: :lol: :wink:

Cziko : tyy uwazaj na to M3 ..... zbys sie do z naszego klubu do www.mpwr.pl nieprzepisal ! :lol: :lol: :lol: :wink: