Problemy sa dwa:
1. Auto nie ma odcinki, mozna ladowac na maxa
2. Auto jak jest na wyzszych obrotach to po puszczeniu gazu gasnie
Prosze o pomoc i jako najwiekszy spamer tego forum prosze nie robic off topa w tym temacie
Moderator: Moderator

mysza pisze:zdaje sie, ze u mnie jest to samo, tylko ze w CA18DET. po zalozeniu mbc i wskaznika doladowania auto wkreca sie wyzej niz zwykle a z przyzwyczajenia nie cisnalem mocniej tylko zmienialem juz bieg na wyzszy, ale zdaje sie ze odcinke szlag trafil, przy zdjeciu nogi z gazu nie gasnie, ale nierowno schodzi z obrotów. przed zalozeniem wszystko bylo OK
Zgodnie z życzeniem daje zdjecie:Karrlos pisze: Jak sprawdzisz to napisz i najlepiej nagraj filmik bo chciałbym to obejrzeć.
A jak nie sprawdziłeś to nawet nei zaczynaj pisać że Ci się wydaje.
Nie powiedziałem, że jest to wina MBC ani wskaźnika, napisałęm tylko, że po ich montażu to się pojawiło, ale może to być np. jakaś nieszczelność którą zrobiłem albo cuś innego zupełnie nie zależnego od tych rzeczy co wyszło akurat przy tej okazji.Karrlos pisze: zaczynasz opowiadać kolejną niestworzoną historię, która zacznie krążyć i potem wszyscy będą mówić że w S13 po założeniu MBC i wskaźnika przesuwa odcinkę.
Nie napisałem, że S13 to złom. Wszystko zależy od tego kto ma ile nerwów na ten samochód i czy każda drobna usterka będzie go denerwować tak, że będzie wpieniał się na maksa. Ja tam lubie grzebać przy swoim mimo małej wiedzy z mechaniki samochodowej, ale przynajmniej wiem, że zrobiłem coś samemu i widzę efekty działania tego(no może nie zawsze porządaneKarrlos pisze: wszyscy mają dość opinii że S13 to złom, panewki się kręcą jak pojebane, każdemu na lewo i prawo itd itp.
albo mam zwalone ecu albo obrotomierz.Karrlos pisze:Ecu odcina zawsze, chyba ze ktoś przesunie odcięcie przeprogramowując/oszukując. Inaczej się nie da.