Zasłonięcie chłodnicy

chłodnice wody, chłodnice oleju, oleje, termostaty itp.

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Lukasz
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

brt pisze:
Bobekk pisze:Czytając wasze wypowiedzi dochodzę do wniosku, że coś w moim nissanie jest nie tak. Muszę coś zrobić. Może czujnik temperatury wody mi siadł. Jest możliwość to sprawdzić?
Jak chcesz aby sie szybciej nagrzewal to nie wlaczaj cieplego nawiewu wogole. Dopiero jak sie nagrzeje to wlaczaj nawiew
Włączać nawiew dopero jak się nagrzeje? Nie polecam takiego sposobu szczególnie jak się daje nawiew na przednią szybę, może pęknąć :!:
Obrazek
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

no bez przesady nic nie peknie przeciez tam odrazu nie poleci gorące powietrze o temp 40 'C, zacznie leciec cieple powietrze ale nie gorące, chwilka mala minie zanim bedzie lecialo gorace
Awatar użytkownika
brt
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Lukasz pisze:
brt pisze:
Bobekk pisze:Czytając wasze wypowiedzi dochodzę do wniosku, że coś w moim nissanie jest nie tak. Muszę coś zrobić. Może czujnik temperatury wody mi siadł. Jest możliwość to sprawdzić?
Jak chcesz aby sie szybciej nagrzewal to nie wlaczaj cieplego nawiewu wogole. Dopiero jak sie nagrzeje to wlaczaj nawiew
Włączać nawiew dopero jak się nagrzeje? Nie polecam takiego sposobu szczególnie jak się daje nawiew na przednią szybę, może pęknąć :!:
Trabantem nie jezdzisz :) Nie peknie! a jak masz cykora to wlacz sobie nawiew na nogi i twarz :wink:

Pozdrawiam
TomaRacing
ul. Nadarzynska 51 Piaseczno

S14a drift spec
Goran220V

Wiesz co Bartek ales doradzil, a jak wtedy peknie i twarz i nogi :wink:
Goranowa

A ja powiem szczerze, zawsze robilam tak jak Brt radzi.Najpierw mi chwile pochodzil a dopiero potem nawiew- tak po jakichs 2-3 minutach.Mam wrazenie, ze moj akumulator (?) za szybkim nawiewem nie przepada i lubi gasnac jak go za szybko wlacze.

A z tym pekaniem szyby to nie wiedzialam-ale tak rzeczywicie moze byc.
Natomiast jesli chodzi o kierunek nawiewu to slyszalam kiedys, ze jak sie juz rozmrozi przednia szyba, to dobrze nawiew na nogi skierowac (Goran, zeby cos Ci innego nie popekalo) bo wtedy cieplo sie rownomiernie rozklada.
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

moze i rownomiernie (bo gorace powietrze jest lekkie i idze do góry) ale w stopy moze byc zagorąco ;)
Awatar użytkownika
Lukasz
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Chodziło mi o zamarzniętą szybę jeśli damy nawiew gorącego powietrza na szybę to może pęknąć, to samo przy szybie tylnej jak jest zamarznięta a włączymy ogrzewanie.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ chłodzenia, ciecze”