jarkowy pisze:
Więc zadaqję pytanie ile seryjnych nissanów porafi zejść poniżej deklarowanego przez fabryke wyniku 15,3? - żaden! moj na seri miał 15,5 może więcej a wasz?
Dodatkowo dołożyłem mu przewłącznik map i zrobiłem 2 mapy orginalną i "wypasmaxa" także na codzień jeżdzi sobie spokojnie i "ekonomicznie" a jak trzeba wcisnąć gaz to robi pstryk i ......
Panie szanowny skoro jest zaczipowany to to juz nie jest seria

i osiagi jak najbardziej spodziewane. Ale gratulacje udanego dlubania. Rozumiem ze nyska trzymala cisnienie paliwa bo to jest najwazniejsze. Jezeli chodzi o dmuchawke to czy to jest moje malenstwo bo z kolega z Angli to jakos nie moglem sie dogadac. Wiem ze odebral ale czy zalozyl

Jezeli to jest moja to kiedys jak mi sie zblokowal boost controler to dmuchnela 1,4 na 2 biegu ale to jest oczywiscie kilowanie turbo, jednak wiem ze spokojnie sie rozkrecala do tego poziomu.
Co do twoich wyczynow z kolejnych postow to w konfiguracji z tymi gratami zaczynasz niebezpiecznie ocierac sie o 300KM a to juz nie jest zabawa przy seryjnym srodku i to po przejsciach. Z tego co wyczytalem to w ca18det wymaga to juz powaznych modow zeby sie silnik nie rozlecial. Oczywiscie teoretyzuje bo ja ustawilem sobie poprzeczke na 270KM. Musisz przynajmniej zainwestowac w uszczelke pod glowica (chyba sie nie pochwaliles ze ci wydmuchalo

) i jak widac pozadne sruby. Nie mniej jednak gratuluje odwagi i ciesze sie ze juz u nas zaczynaja powstawac fajne modyfikacje egzotycznych aut ( mam dosc juz czip "tuningu" VAG ktory kazdy glupek jest w stanie zrobic).
I na koniec jeszcze bardziej sie ciesze ze odswiezyles tematy w czesci technicznej bo juz pajeczyna obrosly chociaz Goranowa inputuje ze niektorzy to tylko tam zagladaja

No offence przepani

r4 turbo jest super, a V10 bi-turbo...