witam wszystkich..
znalazłem tani zamiennik gwintowanego zawieszenia do nyski .. zamontowałem go już u siebie aby było wiadomo czy się da i czy pasuje .. zawieszenie nowe dwa lata gwarancji producenta można sobie ustawić wysokość i twardość .. za podkręciłem do samej góry to tylko profil opony się uginał hi hi...
cena 1500zł komplet z wysyłką .... takie jak na fotce.. w skład wchodzi 4 amorki , 4 sprężyny twarde , 4 krótkie miękkie, klucz do regulacji, łożyska górne 2 przód dwa tył.
dla bardziej zainteresowanych zabawą mogę sprowadzić zawieszenie D2 za 2500zł cena przy kilku zamówieniach bo po jedną sztukę nie opłaca się jechać... info gg 2831186 lub email dzaba1000@op.pl lub zapraszam jak ktoś z wrocławia do siebie 508 822 388..
zawieszenie gwintowane do nyski
Moderator: Moderator
a niemowilem ze sie da !!
czas skonczyc z tajwanska okupacja rynku.
Szkoda ze wczesniej niekupiles nissana i niezamontowales tej zawiechy to w drodze powrotnej z de przywiozlbym sobie 1 komplecik.
nasze nissany staja sie coraz tansze
PS sprawdz jaka regulacje wysokosci maja amorki na przod. z tego co pamietam ok 10cm - podkladka pod kielich nissana wiec calkowite obnizenie nissanow moze wynosic do 6cm.
Trzeba poszukac tanich i dobrych camber platow to zyskamy kolejne 2,5-3cm.
Szkoda ze wczesniej niekupiles nissana i niezamontowales tej zawiechy to w drodze powrotnej z de przywiozlbym sobie 1 komplecik.
nasze nissany staja sie coraz tansze
PS sprawdz jaka regulacje wysokosci maja amorki na przod. z tego co pamietam ok 10cm - podkladka pod kielich nissana wiec calkowite obnizenie nissanow moze wynosic do 6cm.
Trzeba poszukac tanich i dobrych camber platow to zyskamy kolejne 2,5-3cm.
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
mam jeszcze taniej tylko że bez tych łożysk na górze (ok 1300zł komplet),ale z nissan można przełożyć ...
co do zakresu regulacji to ciągle się uczu... wiem już że można zrobić monstertraka i od nadkola do opony może byś aż 20cm po przestawieniu w drugą stronę obniża się do 6-7cm
w poniedziałek spróbuje skrócił tłoczysko amortyzatora i zobaczymy czy będzie
czy

co do zakresu regulacji to ciągle się uczu... wiem już że można zrobić monstertraka i od nadkola do opony może byś aż 20cm po przestawieniu w drugą stronę obniża się do 6-7cm
w poniedziałek spróbuje skrócił tłoczysko amortyzatora i zobaczymy czy będzie
BUDUJE FAJNE BUGGY http://www.youtube.com/watch?v=nSVnjb7PImM
INFO 508 822 388
www.youtube.com/watch?v=09wOvDba-tQ
www.youtube.com/watch?v=FGDJ9AbxPpQ
INFO 508 822 388
wszystko pięknie ładnie, ale ciekaw jestem jak ten chiński deszczyk będzie sie spisywał podczas eksploatacji. czekamy na recenzje ASAP 
btw. jakiej to jest FIRMY ?
Pozdr.
btw. jakiej to jest FIRMY ?
Pozdr.
na aucie opona a nadkole 6 cm sprężyna na połowe
[ Dodano: Sob Lip 14, 07 21:07 ]
wiem , że jest brudne i kolor nie każdemu się podoba
[ Dodano: Sob Lip 14, 07 21:14 ]
oczywiście polecam D2 ale jak ktoś nie ma kasy też dają rade... jeszcze na nich nie latałem
wszystko wyjdzie na dniach
jest plan jak jeszcze obniżyć ale tu fachowo niech sie kolega pająk wypowie..
coś z tymi górnymi mocowaniami wymyślił i można koła w nadkolach schować (jak ktoś chce)
[ Dodano: Sob Lip 14, 07 21:07 ]
wiem , że jest brudne i kolor nie każdemu się podoba
[ Dodano: Sob Lip 14, 07 21:14 ]
oczywiście polecam D2 ale jak ktoś nie ma kasy też dają rade... jeszcze na nich nie latałem
wszystko wyjdzie na dniach
jest plan jak jeszcze obniżyć ale tu fachowo niech sie kolega pająk wypowie..
coś z tymi górnymi mocowaniami wymyślił i można koła w nadkolach schować (jak ktoś chce)
INFO 508 822 388
INFO 508 822 388
- Piotr Jankowski
- Coś już wiem

- Kontakt:
Na co komu gwint bez regulacji pochylenia kola?
KONON BARBARZYŃCA
to ja za wkłady koni dałem więcej ciekawe kto zrobi pałkę 
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
Nie kazdemu to jest potrzebne, regulucja konta pochylenia amora przydatna jest jak chcesz driftowac lub na tor mozna ladnie polepszyc przyczepnosc. Do ulicznych zastosowan nie jest to koniecznosc, a regulacja wysokosci jak i sztywnosci jest przydatna...Piotr Jankowski pisze:Na co komu gwint bez regulacji pochylenia kola?
Zreszta cena jest niewielka nawet w porownaniu do kosztow oryginalnego zawieszenia...
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
drodzy koledzy .
Ja oczywiście jestem wielkim zwolennikiem zawieszenia D2 i jest ono Super ..
jednak nie każdego stać..
więc jak ktoś chce pobawić sie w regulowane zawieszenie to nie jest to spora kasa...
jak ktoś ma blisko zapraszam do wroka..
Pajak bedzie u mnie w niedziele, zresztą i tak zna te zawieszenia....
Pajak2444
PostWysłany: Nie Lip 08, 07 10:40 Temat postu:
Ja jestem biedy wiec mam takie na aucie, pobawiłem sie w ustawienia i jest ok..
jak będzie więcej kasy zakupie D2 i 1000 innych super rzeczy...

Ja oczywiście jestem wielkim zwolennikiem zawieszenia D2 i jest ono Super ..
jednak nie każdego stać..
więc jak ktoś chce pobawić sie w regulowane zawieszenie to nie jest to spora kasa...
jak ktoś ma blisko zapraszam do wroka..
Pajak bedzie u mnie w niedziele, zresztą i tak zna te zawieszenia....
Pajak2444
PostWysłany: Nie Lip 08, 07 10:40 Temat postu:
Ja jestem biedy wiec mam takie na aucie, pobawiłem sie w ustawienia i jest ok..
jak będzie więcej kasy zakupie D2 i 1000 innych super rzeczy...
INFO 508 822 388
INFO 508 822 388
Dzaba a masz taki zestaw do s14a ?
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
Ja bym brał ten zawias, ale co to za gwint, po którego maksymalnym opuszczeniu można wsadzić noge pomiędzy koło a błotnik? Jak Dzaba z Pająkiem wymyślą patent na takie obniżenie, żeby opona była conajmniej na równi z błotnikiem, to wtedy go kupie 
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
czyli w niedziele dajemy zawieszenie na maxa w dół bo wtedy Pająk wpada ..
powinno wydać
powinno wydać
INFO 508 822 388
INFO 508 822 388
tez chce taki efekt zobaczyc na felgach 15 na niskim profilu to wtedy rozwaze zakupTURBO maniac pisze:Ja bym brał ten zawias, ale co to za gwint, po którego maksymalnym opuszczeniu można wsadzić noge pomiędzy koło a błotnik? Jak Dzaba z Pająkiem wymyślą patent na takie obniżenie, żeby opona była conajmniej na równi z błotnikiem, to wtedy go kupie
wiec Dzaba poprosze o fotki
tymczasowo brak podpisu
Ten prosty patent to camber platy.TURBO maniac pisze:Ja bym brał ten zawias, ale co to za gwint, po którego maksymalnym opuszczeniu można wsadzić noge pomiędzy koło a błotnik? Jak Dzaba z Pająkiem wymyślą patent na takie obniżenie, żeby opona była conajmniej na równi z błotnikiem, to wtedy go kupie
Zawias jest tak wysoki bo zostal zamontowany na seryjnych łożyskowanych górnych mocowaniach amortyzatorów.
camber jest o conajmniej 3cm niższy , wiec przy polozeniu amorka do połowy szczelina miedzy opona a blotnikiem spada do poziomu H&R a nam do dyspozycji pozostaje jeszcze ok 5cm na obnizenie
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm