zawieszenie gwintowane do nyski

Wachacze, klatki , rozpórki, armortyzatory, drązki, gumy itp.

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
dzabateam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

witam wszystkich..

znalazłem tani zamiennik gwintowanego zawieszenia do nyski .. zamontowałem go już u siebie aby było wiadomo czy się da i czy pasuje .. zawieszenie nowe dwa lata gwarancji producenta można sobie ustawić wysokość i twardość .. za podkręciłem do samej góry to tylko profil opony się uginał hi hi...

cena 1500zł komplet z wysyłką .... takie jak na fotce.. w skład wchodzi 4 amorki , 4 sprężyny twarde , 4 krótkie miękkie, klucz do regulacji, łożyska górne 2 przód dwa tył.

dla bardziej zainteresowanych zabawą mogę sprowadzić zawieszenie D2 za 2500zł cena przy kilku zamówieniach bo po jedną sztukę nie opłaca się jechać... info gg 2831186 lub email dzaba1000@op.pl lub zapraszam jak ktoś z wrocławia do siebie 508 822 388..
Załączniki
bbbbb.jpg
aaaaaa.jpg
aaaaaa.jpg (26 KiB) Przejrzano 11497 razy
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

a niemowilem ze sie da !!
czas skonczyc z tajwanska okupacja rynku.
Szkoda ze wczesniej niekupiles nissana i niezamontowales tej zawiechy to w drodze powrotnej z de przywiozlbym sobie 1 komplecik.

nasze nissany staja sie coraz tansze :))

PS sprawdz jaka regulacje wysokosci maja amorki na przod. z tego co pamietam ok 10cm - podkladka pod kielich nissana wiec calkowite obnizenie nissanow moze wynosic do 6cm.
Trzeba poszukac tanich i dobrych camber platow to zyskamy kolejne 2,5-3cm.
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Awatar użytkownika
dzabateam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

mam jeszcze taniej tylko że bez tych łożysk na górze (ok 1300zł komplet),ale z nissan można przełożyć ...
co do zakresu regulacji to ciągle się uczu... wiem już że można zrobić monstertraka i od nadkola do opony może byś aż 20cm po przestawieniu w drugą stronę obniża się do 6-7cm

w poniedziałek spróbuje skrócił tłoczysko amortyzatora i zobaczymy czy będzie :mrgreen: czy :? :(
Awatar użytkownika
guma
Coś już wiem
Coś już wiem

czyli czas zaczac odkladac gotowke :twisted:
s12v8
suchar
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

wszystko pięknie ładnie, ale ciekaw jestem jak ten chiński deszczyk będzie sie spisywał podczas eksploatacji. czekamy na recenzje ASAP :)
btw. jakiej to jest FIRMY ?
Pozdr.
Awatar użytkownika
dzabateam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

na aucie opona a nadkole 6 cm sprężyna na połowe

[ Dodano: Sob Lip 14, 07 21:07 ]
wiem , że jest brudne i kolor nie każdemu się podoba :wink:

[ Dodano: Sob Lip 14, 07 21:14 ]
oczywiście polecam D2 ale jak ktoś nie ma kasy też dają rade... jeszcze na nich nie latałem

wszystko wyjdzie na dniach

jest plan jak jeszcze obniżyć ale tu fachowo niech sie kolega pająk wypowie..
coś z tymi górnymi mocowaniami wymyślił i można koła w nadkolach schować (jak ktoś chce)
Załączniki
aaaaaaaaaaaa.jpg
bbbbbbbbbbb.jpg
Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Na co komu gwint bez regulacji pochylenia kola?
KONON BARBARZYŃCA
Awatar użytkownika
Rafi
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

to ja za wkłady koni dałem więcej ciekawe kto zrobi pałkę :wink:
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Piotr Jankowski pisze:Na co komu gwint bez regulacji pochylenia kola?
Nie kazdemu to jest potrzebne, regulucja konta pochylenia amora przydatna jest jak chcesz driftowac lub na tor mozna ladnie polepszyc przyczepnosc. Do ulicznych zastosowan nie jest to koniecznosc, a regulacja wysokosci jak i sztywnosci jest przydatna...

Zreszta cena jest niewielka nawet w porownaniu do kosztow oryginalnego zawieszenia...
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
Awatar użytkownika
dzabateam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

drodzy koledzy .
Ja oczywiście jestem wielkim zwolennikiem zawieszenia D2 i jest ono Super ..
jednak nie każdego stać..
więc jak ktoś chce pobawić sie w regulowane zawieszenie to nie jest to spora kasa...
jak ktoś ma blisko zapraszam do wroka..
Pajak bedzie u mnie w niedziele, zresztą i tak zna te zawieszenia....
Pajak2444
PostWysłany: Nie Lip 08, 07 10:40 Temat postu:
a niemowilem ze sie da !!
czas skonczyc z tajwanska okupacja rynku.
Szkoda ze wczesniej niekupiles nissana i niezamontowales tej zawiechy to w drodze powrotnej z de przywiozlbym sobie 1 komplecik.
Ja jestem biedy wiec mam takie na aucie, pobawiłem sie w ustawienia i jest ok..
jak będzie więcej kasy zakupie D2 i 1000 innych super rzeczy...
8)
Awatar użytkownika
yabcok
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Dzaba a masz taki zestaw do s14a ?
Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Ja bym brał ten zawias, ale co to za gwint, po którego maksymalnym opuszczeniu można wsadzić noge pomiędzy koło a błotnik? Jak Dzaba z Pająkiem wymyślą patent na takie obniżenie, żeby opona była conajmniej na równi z błotnikiem, to wtedy go kupie :)
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
Awatar użytkownika
dzabateam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

czyli w niedziele dajemy zawieszenie na maxa w dół bo wtedy Pająk wpada ..
powinno wydać
Awatar użytkownika
ipi
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

TURBO maniac pisze:Ja bym brał ten zawias, ale co to za gwint, po którego maksymalnym opuszczeniu można wsadzić noge pomiędzy koło a błotnik? Jak Dzaba z Pająkiem wymyślą patent na takie obniżenie, żeby opona była conajmniej na równi z błotnikiem, to wtedy go kupie :)
tez chce taki efekt zobaczyc na felgach 15 na niskim profilu to wtedy rozwaze zakup ;)

wiec Dzaba poprosze o fotki :D
tymczasowo brak podpisu
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

TURBO maniac pisze:Ja bym brał ten zawias, ale co to za gwint, po którego maksymalnym opuszczeniu można wsadzić noge pomiędzy koło a błotnik? Jak Dzaba z Pająkiem wymyślą patent na takie obniżenie, żeby opona była conajmniej na równi z błotnikiem, to wtedy go kupie :)
Ten prosty patent to camber platy.
Zawias jest tak wysoki bo zostal zamontowany na seryjnych łożyskowanych górnych mocowaniach amortyzatorów.
camber jest o conajmniej 3cm niższy , wiec przy polozeniu amorka do połowy szczelina miedzy opona a blotnikiem spada do poziomu H&R a nam do dyspozycji pozostaje jeszcze ok 5cm na obnizenie :))
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie / Usztywnienie”