Podświetlenie przycisków (podgrzewanie szyby itp)

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
kamil79
Coś już wiem
Coś już wiem

Mam pytanko czy ktoś wymieniał żaróweczki w przyciskach po bokach kierownicy?
Są to mikro żaróweczki w plastikowych oprawkach, w sklepie oferują mi 2 rodzaje 1,2 i 2,4 volta. Sprawdzałem w serwisówce ale nie mogę znaleźć info dotyczących napięcia tych żarówek a jedna kosztuje 3 zł. Ktoś wie?? 1,2v or 2,4v ???
Czerwone są szybsze... YZF600R thundercat + oval carbon laser exhaust onboard ;)

Nissan narazie sold ;(
Rover 75 - dupowóz
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

wydaj 12 zł i zostaw sobie te które się nie przepalą...
a jak zrobisz to na raty to wydasz tylko 9zł :)
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Awatar użytkownika
.wildcat.
Stały gość
Stały gość

12V :!:
|oo|__|oo|

Wildcat

O=O---O=O
Awatar użytkownika
Mate96
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

tu chyba chodzi o waty .
live fast, die sidewayz
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

w sumie racja, mogłyby być w szeregu ale po jaką cholerę
na pewno kwestia mocy
ale odpowiedź pozostaje aktualna

zainwestuj 12zł i wybierz co ci się bardziej podoba :D
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Awatar użytkownika
ADAKAR
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

3 zł ? co to kurna za żarówki .... ??

Ja zwyczajnie wymontowałem z innego przycisku (najłatwiej wyjąć z podgrzewania tylnej szybki albo awaryjnych ;-) ) dać w elektronicznym do obejrzenia i bedą wiedzieć co to jest ...

Ja za swoje 50 groszy sztuka dawałem .... 6 miesiecy i bez reklamacji. Z tego co juz sie zornetowałem i wymienialem to inne WIEKSZE są w środkowej konsoli (do ktorej trudno sie troche dostać) . To co podświetla ludki i regulacje nawiewu.

Pzdr
Awatar użytkownika
TiGRA
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Podepnę się pod temat z pytaniem.

Czy ktokolwiek z was wsadzał w zegary diody w celu podświetlenia??

Chodzi mi o stopień skomplikowania tego manewru :wink:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
pawelW
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

banalny
Awatar użytkownika
TiGRA
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Może szerzej ...??? demontaż tapicerki? problemy przy wyciąganiu licznika?? cokolwiek ???[/quote]
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
pawelW
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

niepamietam juz dokladnie ale z tego co pamietam.to odkecasz 4sruby mocujace atrape wewnetrzna zegary/deska musisz odrecic tapicerke deski pod kierownica oraz obudowe licznika pod tymi atrapami masz podajze 4 badz 6 srub wkretow mocujace licznik do stelaza odkrecasz je wyjmujesz licznik odlaczasz swiatelka.ja zrobilem to tak ze w oprawki swiatel wlutowalem diody o jasnosci jakie mi odpowiadaly i wkrecilem spowrotem.byc moze sa dostepne takie zarowki ale ja nie dostalem.mam nadzieje ze choc troche ci wyjasnilem.naprawde jest to banalne
Awatar użytkownika
TiGRA
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Dzięki bardzo. Mam nadzieję, że nie trzeba zbytnio się z tym mocować bo nie bardzo mam czas. Kiedyś w 406 zmieniałem podświetlenie zegarów i musiałem prawie pół konsoli rozebrać żeby sie do licznika dobrać, a co dopiero go wyjąć. :?
pawelW
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

co ty stary ja to zrobilem w 40minut
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

A moglbys zamiescic foty,jak swieci taki licznik?
Osobiscie chce zmienic podswietlenie na czerwone.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bobekk
Stały gość
Stały gość

Ja wymieniałem raz silniczek od przebiegu bo był zepsuty. Miałem problemy ze ściągnięciem plastikowej obudowy (tej z kratkami i przełącznikami). Nawet po odkręceniu kolumny kierowniczej nie chciało zejść. Bałem sie ze to połamie po prostu, a przeszkadzała stacyjka. Co do licznika to jest w nim jedna niewykorzystana kontrolka (środkowa). Ja tam włożyłem żółtą diodę od turbotimera i teraz to wygląda jak fabryczna robota. jak ktoś nie wie gdzie umieścić diodę od np. alarmu lub tt to polecam to miejsce.
Awatar użytkownika
TiGRA
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Bobekk pisze: Co do licznika to jest w nim jedna niewykorzystana kontrolka (środkowa). Ja tam włożyłem żółtą diodę od turbotimera i teraz to wygląda jak fabryczna robota. jak ktoś nie wie gdzie umieścić diodę od np. alarmu lub tt to polecam to miejsce.
Słuszna uwaga :D Też już o tym myslałem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”