Mam pytanko czy ktoś wymieniał żaróweczki w przyciskach po bokach kierownicy?
Są to mikro żaróweczki w plastikowych oprawkach, w sklepie oferują mi 2 rodzaje 1,2 i 2,4 volta. Sprawdzałem w serwisówce ale nie mogę znaleźć info dotyczących napięcia tych żarówek a jedna kosztuje 3 zł. Ktoś wie?? 1,2v or 2,4v ???
Podświetlenie przycisków (podgrzewanie szyby itp)
Moderator: Moderator
tu chyba chodzi o waty .
live fast, die sidewayz
- roball
- Postojebca Nałogowy

w sumie racja, mogłyby być w szeregu ale po jaką cholerę
na pewno kwestia mocy
ale odpowiedź pozostaje aktualna
zainwestuj 12zł i wybierz co ci się bardziej podoba
na pewno kwestia mocy
ale odpowiedź pozostaje aktualna
zainwestuj 12zł i wybierz co ci się bardziej podoba
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
a zombie zombie zombie...
3 zł ? co to kurna za żarówki .... ??
Ja zwyczajnie wymontowałem z innego przycisku (najłatwiej wyjąć z podgrzewania tylnej szybki albo awaryjnych
) dać w elektronicznym do obejrzenia i bedą wiedzieć co to jest ...
Ja za swoje 50 groszy sztuka dawałem .... 6 miesiecy i bez reklamacji. Z tego co juz sie zornetowałem i wymienialem to inne WIEKSZE są w środkowej konsoli (do ktorej trudno sie troche dostać) . To co podświetla ludki i regulacje nawiewu.
Pzdr
Ja zwyczajnie wymontowałem z innego przycisku (najłatwiej wyjąć z podgrzewania tylnej szybki albo awaryjnych
Ja za swoje 50 groszy sztuka dawałem .... 6 miesiecy i bez reklamacji. Z tego co juz sie zornetowałem i wymienialem to inne WIEKSZE są w środkowej konsoli (do ktorej trudno sie troche dostać) . To co podświetla ludki i regulacje nawiewu.
Pzdr
- TiGRA
- Postojebca

- Kontakt:
Podepnę się pod temat z pytaniem.
Czy ktokolwiek z was wsadzał w zegary diody w celu podświetlenia??
Chodzi mi o stopień skomplikowania tego manewru
Czy ktokolwiek z was wsadzał w zegary diody w celu podświetlenia??
Chodzi mi o stopień skomplikowania tego manewru
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- TiGRA
- Postojebca

- Kontakt:
Może szerzej ...??? demontaż tapicerki? problemy przy wyciąganiu licznika?? cokolwiek ???[/quote]
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
niepamietam juz dokladnie ale z tego co pamietam.to odkecasz 4sruby mocujace atrape wewnetrzna zegary/deska musisz odrecic tapicerke deski pod kierownica oraz obudowe licznika pod tymi atrapami masz podajze 4 badz 6 srub wkretow mocujace licznik do stelaza odkrecasz je wyjmujesz licznik odlaczasz swiatelka.ja zrobilem to tak ze w oprawki swiatel wlutowalem diody o jasnosci jakie mi odpowiadaly i wkrecilem spowrotem.byc moze sa dostepne takie zarowki ale ja nie dostalem.mam nadzieje ze choc troche ci wyjasnilem.naprawde jest to banalne
- TiGRA
- Postojebca

- Kontakt:
Dzięki bardzo. Mam nadzieję, że nie trzeba zbytnio się z tym mocować bo nie bardzo mam czas. Kiedyś w 406 zmieniałem podświetlenie zegarów i musiałem prawie pół konsoli rozebrać żeby sie do licznika dobrać, a co dopiero go wyjąć. 
- borimichal
- -#Moderator

A moglbys zamiescic foty,jak swieci taki licznik?
Osobiscie chce zmienic podswietlenie na czerwone.
Pozdrawiam
Osobiscie chce zmienic podswietlenie na czerwone.
Pozdrawiam
Ja wymieniałem raz silniczek od przebiegu bo był zepsuty. Miałem problemy ze ściągnięciem plastikowej obudowy (tej z kratkami i przełącznikami). Nawet po odkręceniu kolumny kierowniczej nie chciało zejść. Bałem sie ze to połamie po prostu, a przeszkadzała stacyjka. Co do licznika to jest w nim jedna niewykorzystana kontrolka (środkowa). Ja tam włożyłem żółtą diodę od turbotimera i teraz to wygląda jak fabryczna robota. jak ktoś nie wie gdzie umieścić diodę od np. alarmu lub tt to polecam to miejsce.
- TiGRA
- Postojebca

- Kontakt:
Słuszna uwagaBobekk pisze: Co do licznika to jest w nim jedna niewykorzystana kontrolka (środkowa). Ja tam włożyłem żółtą diodę od turbotimera i teraz to wygląda jak fabryczna robota. jak ktoś nie wie gdzie umieścić diodę od np. alarmu lub tt to polecam to miejsce.